Pages

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΓΑΠ και Κλίντον τα… έλυσαν όλα! Τρομάρα τους!!!

Η ελληνική αλλά και η παγκόσμια οικονομική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, στη Νέα Υόρκη.

Οι δυο τους επιδόθηκαν σε αναζήτηση των...
«προοδευτικών απαντήσεων» στην κρίση, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ συζήτησαν και την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για την ανάγκη προώθησης της δημοκρατίας.

Ειδική αναφορά έγινε και στην πρωτοβουλία Κλίντον για την κλιματική αλλαγή, ενώ  ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ιδιαιτέρως για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Παπανδρέου προήδρευσε χθες στην έδρα του ΟΗΕ, συνεδρίασης της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τα Παγκόσμια Οικονομικά Ζητήματα, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και οι επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, όπως και οι προοδευτικές στρατηγικές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής έλαβαν μέρος αρχηγοί κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την παγκόσμια οικονομία, την οποία διοργανώνει το αμερικανικό ίδρυμα «New America».

Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες