Pages

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

«Χρυσάφι» κοστίζουν οι Ανεξάρτητες Αρχές

Αστρονομικά ποσά προβλέπονται και για τις Ανεξάρτητες Αρχές αφού μόνο σε έναν χρόνο δόθηκαν περισσότερα από 136 εκατ. ευρώ. 

Μετά τα υψηλά ενοίκια για τα γραφεία που στεγάζουν 8 από τις 16 Αρχές που αγγίζουν για τον έναν χρόνο τα...
5 εκατ. ευρώ και τις αμοιβές- «ρετιρέ» των προέδρων και των αντιπροέδρων τους που ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ ήταν η σειρά των δικηγόρων και του επιστημονικού προσωπικού.

Έτσι με δεύτερη Κοινή Απόφαση που δημοσιεύεται στο ίδιο ΦΕΚ προβλέπονται αυξήσεις στους μισθούς των έμμισθων δικηγόρων και του ειδικού επιστημονικού προσωπικού των Ανεξάρτητων Διοικητικών ή Ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων. Το προσωπικό αυτό θα λαμβάνει τον βασικό μισθό του Α’ Βαθμού στο Δημόσιο δηλαδή τα 2.096,9 ευρώ! Οι αυξήσεις που προκύπτουν θα δοθούν και αυτές σε βάθος τριετίας όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους δικηγόρους του Δημοσίου.

Οι δικηγόροι των Ανεξάρτητων Αρχών θα εισπράττουν και επίδομα χρόνου εργασίας ύψους 2% επί του βασικού μισθού, το οποίο θα χορηγείται αυτοδικαίως ανά διετία από την ημερομηνία εγγραφής τους στα Μητρώα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό αλλά και τους δικηγόρους των Ανεξάρτητων αρχών θα καταβληθούν κανονικά τα επιδόματα οικογενειακής παροχής (τέκνων) και αδείας αλλά και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα με τις περικοπές που ισχύουν σε όλο το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες