Pages

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο εθελοντισμός στην Αντίπαρο.

Στάχτη στα μάτια μας ή ειλικρινής ανακοίνωση; 
Είδαμε χθες ένα δελτίο τύπου του δήμου μας με το οποίο ζητούνται εθελοντές για την καθαριότητα, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε σωστή την κίνηση, αν δεν είχαν προηγηθεί οι...
"αυθόρμητοι εθελοντές" που εργάζονται στον Δήμο από τον Ιανουάριο.
Ελπίζω να βρεθούν εθελοντές γιατί αν δεν βρεθούν μετά ποιος τους ακούει, ευθαρσώς θα μας πουν "Να εμείς ζητήσαμε και κανείς δεν ήρθε, τι φωνάζετε εσείς;" 
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Υπάρχει προηγούμενο ίδιο γεγονός; Ναι υπάρχει ένα και μοναδικό, το οποίο όταν είχε συμβεί το καυτηρίαζαν οι ίδιοι που μας προτρέπουν τώρα.
Ποιος όμως είναι εθελοντής;
"Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα."
Είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης;  Όχι.
Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, εμείς τολμήσαμε να γράψουμε κάτι, άλλοι περιμένουν να απαντήσετε εσείς.

4 σχόλια:

  1. οκτώ χρόνια τουμπέκιαζες για την απραξία και τα διάφορα ωραία :πληρωμένος εθελοντισμός της αμαζόνας , βόλεμα ημετέρων, κατευθείαν αναθέσεις και τώρα έχεις βγει στο κλαρί με το καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες μας ποιό και πότε ήτανε το προηγούμενο περιστατικό εθελοντή και πόσο διάρκεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιοι είναι οι άλλοι που λες στο τέλος φίλτατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον πρώτο "ανώνυμο": κ. Διαχειριστή του μπλογκ "Antiparios" η ζωή σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις μία είναι και αυτή τι μια να κατηγορείς για ένα θέμα (ξέρεις εσύ) και την άλλη να το υποστηρίζεις κοινώς να ξέρεις να κάνεις καλές κωλοτούμπες, εκτός και αν δεν βλέπεις τι συμβαίνει τώρα.
    Για τους άλλους δύο ανώνυμους: Αν παρακολουθούσατε την επικαιρότητα στην Αντίπαρο και αν διαβάζετε τα ιστολόγια θα γνωρίζατε σε ποιους αναφέρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες