Pages

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Καταργούνται τα ολοήμερα σχολεία

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καταργούνται όλα τα ολοήμερα σχολεία που λειτουργούν σε σχολεία που δεν είναι εξαθέσια, στα υπόλοιπα σχολεία τίθενται περιορισμοί.
Το σχολείο της Αντιπάρου, που κατά το παρελθόν μερικοί δούλευαν μέχρι τις πρωινές ώρες για να γίνει εξαθέσιο και ολοήμερο, υπάρχει περίπτωση να...
καταργηθεί αφού ένας βασικοί όροι για την συνέχισή του είναι η συμμετοχή μαθητών που και οι δύο γονείς εργάζονται και το όριο συμμετεχόντων δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 15.
Διαβάστε παρακάτω και απόσπασμα της υπουργικής απόφασης που αναφέρεται στο ολοήμερο σχολείο:

"To  Ολοήμερο Πρόγραμμα θα εφαρμόζεται μόνο στα 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία.

2.Στα 6/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία με ολοήμερο πρόγραμμα θα εγγράφονται και θα φοιτούν στο πρόγραμμα του ολοήμερου, οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας,  σχετική Βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή σχετική δήλωση ανεργίας.

3.Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος είναι 15 μαθητές.

4.Η αποχώρηση των μαθητών από το ολοήμερο πρόγραμμα μπορεί να γίνεται μετά το τέλος κάθε διδακτικής ώρας του ολοήμερου προγράμματος με την προϋπόθεση ότι θα έχει κατατεθεί στην αρχή του σχολικού έτους, σχετική  υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους. Η συγκρότηση των Τμημάτων θα γίνεται με βάση τις Υπεύθυνες Δηλώσεις των γονέων λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες αποχώρησης των μαθητών. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες