Pages

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Αψού κι αλήθεια λέω!

Ο Νικόλαος Πολίτης, την παραπάνω φράση εξηγούσε σ' ένα μάθημα έτσι: - Όταν φτερνιζόμαστε, παίρνουμε ανάσα, σηκώνοντας λίγο το κεφάλι και με το φτάρνισμα το κατεβάζουμε κάπως, αλλά με όλη μας τη δύναμη, όπως στην περίπτωση της καταφάσεως - επιβεβαιώσεως. Από τούτο προέρχεται το, όταν κάποιος λέει κάτι και τύχει συγχρόνως να φτερνιστεί, να προσθέτει (αψού) "κι αλήθεια λέω". Ένας φοιτητής τότε, τον ρώτησε: - Και όταν, κύριε καθηγητά, αυτό που επιβεβαιώνει εκείνος που φτερνίστηκε, αποδειχθεί -τυχόν- ότι δεν λέει αλήθεια; Ο Πολίτης τότε, με πικρό μορφασμό αποκρίθηκε: - Νέε, νέε! Και των εντίμων ακόμη ανθρώπων οι βεβαιώσεις δεν είναι αξιόπιστες, αφού υπάρχει και πλάνη και πολλά άλλα. Γιατί έγραψα όλα τα παραπάνω, για δέστε τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες με τις καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, δεν ξέρουμε αν την ώρα που κατέθετε η κ. Σωτηροπούλου φτερνίστηκε, η συνέχεια αυτών που μάθαμε, επιβεβαιώνει την ακροτελεύτια φράση του Πολίτη, αλίμονο από αυτούς που έσπευσαν να ενστερνιστούν τις απόψεις της και την πάτησαν.

5 σχόλια:

  1. Αν περιμένετε να σωθείτε απο ψευδομάρτυρες τύπου γαλάζιας Σωτηροπούλου σωθήκατε.
    Βλέπετε την τρίχα και δεν βλέπετε την καμήλα, αλλάξτε γυαλιά γρήγορα υπάρχει ακόμα χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε είσαι απληροφόρητος γαλάζια η Σωτηροπούλου; ας γελάσουμε! δεν έμαθες ποιος την κάλεσε για μάρτυρα στη Βουλή;
    Μα φυσικά το αμόλυντο κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
    Δες εδώ
    http://exastal.blogspot.com/2008/11/blog-post_4505.html
    και βγάλε συμπέρασμα και αν πολλά δεν καταλάβεις βρες κάποιον σύντροφο σου στο ΠΑΣΟΚ και ρώτησέ τον κάτι θα ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μπορέσεις να μου εξηγήσεις πως είναι δυνατό να είναι η οικογένειά της υποψήφια σε κομματικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και αυτή να είναι σε άλλο κόμμα, ίσως καταλάβω, αλλά μέχρι τότε καλύτερα βρες άλλη δικαιολογία.
    Σημειωτέον οτι η υπόθεση Σωτηροπούλου είναι παρονυχίδα στο τεράστιο κομματικό νεοδημοκρατικό κόλπο της μονής Βατοπεδίου.
    Πολλά λεφτα, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ξεχνάς φίλε μου ότι η παραχώρηση των εκτάσεων είχε γίνει επί ΠΑΣΟΚ και με διατάγματα των υπουργών του Φωτιάδη, Δρύ από εκεί και πέρα κανείς δεν αμφισβητεί ότι ενδεχομένως και μέχρι να βγει η απόφαση, να υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, κανείς μέχρι σήμερα όμως δεν μίλησε για χρηματισμούς κλπ. θυμήσου όμως αυτά τα δωράκια των 500 εκ., και ιδιαίτερα το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, εκεί πέραν των πολιτικών ευθυνών υπήρχαν και ποινικές ευθύνες, ας όψεται όμως ο εισαγγελέας κ. Κολιούσης (τον ξέρεις φαντάζομαι) που ζήτησε και πέτυχε την αθώωση όλων των εμπλεκομένων. Όσο για το άλλο που λες για την κομματική ταυτότητα της Σωτηροπούλου, τόσο νεοδημοκράτισσα είναι που έλεγε ότι ο Καραμανλής ήταν πίσω από το Βατοπέδι, είναι ΠΟΛΥ γελοίος ισχυρισμός φίλε μου, κανείς κομματικός σε οποιοδήποτε κόμμα δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο, άλλωστε η αξιοπιστία της φάνηκε από την μέθοδο των εκβιασμών και της διαχείρισης των υποθέσεών της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ParosPrass mipos eisai ΝΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες