Pages

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Όταν το κομματικό συμφέρον επιβάλλει.

Οι τελευταίες 15 ημέρες ήταν πλήρεις γεγονότων στην Πάρο. Η κοίμηση του μητροπολίτη μας, η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας κ. Κωνσταντόπουλου, η εκδήλωση για τον προστάτη και ο ξαφνικός χαμός του παλαίμαχου γιατρού Κεμπάμπη, έσπασαν την μονοτονία μας. Όλα τα παραπάνω γεγονότα δημιούργησαν μικρές αντιπαραθέσεις, άλλα λίγες, άλλα πολλές και άλλα καθόλου. Η κοίμηση του μητροπολίτη μας σημαδεύτηκε από την απουσία του κόσμου και του Ραγκούση, η επίσκεψη του υφυπουργού υγείας, η συμμετοχή του στην ενημερωτική εκδήλωση για τον προστάτη και η εξαγγελία του για την δημιουργία μικρού νοσοκομείου στο νησί μας, έφερε (ευτυχώς) μικρές αντιπαραθέσεις από άτομα που έβαλαν πρώτα το κομματικό τους συμφέρον από το γενικό καλό του νησιού μας. Αντί να προβληθεί η μεγάλη είδηση, ελπίδα για τη σύγχρονη Πάρο, της πολιτικής βούλησης για την δημιουργία μικρού νοσοκομείου, προβλήθηκε και απομονώθηκε η φράση του υφυπουργού «Σε ένα νησί με 13.000 μόνιμους κατοίκους που το καλοκαίρι περνούν τις 100.000, αν συνυπολογίσει κανένας το οικονομικό κόστος των πολλών αεροδιακομιδών που γίνονται για λόγους μάλιστα πολλές φορές που δεν είναι καθαρά ιατρικοί θα μπορούσαν να καλυφθούν από ένα μικρό νοσοκομείο, το οποίο θα μπορούσε να έχει τον εξοπλισμό του και τη διαγνωστική του επάρκεια», με σκοπό να κατηγορηθούν συγκεκριμένα άτομα και ο ίδιος ο υφυπουργός, να υποβαθμισθεί το κυρίως μήνυμα των δηλώσεών του και όλοι να ασχολούμαστε αν ο υφυπουργός το είπε για το υγειονομικό αεροπλάνο του Δήμου ή όχι ή για ποιο τέλος πάντων λόγο το είπε. Δεν θα ερμηνεύσω τον υφυπουργό, αλλά έκατσα κάτω και διάβασα, ξαναδιάβασα την συνέντευξή του, τις δηλώσεις του, αλλά από πουθενά δεν συμπέρανα, σε αντίθεση με άλλους τσιτάτους σχολιαστές, ότι αυτό που είπε αφορούσε το υγειονομικό αεροπλάνο του Δήμου, αφού αεροδιακομιδές ασθενών γίνονται και από ελικόπτερα του ΕΚΑΒ, αλλά και από αεροπλάνα της Ολυμπιακής (περίπτωση της γυναίκας του Γλέζου που ευρισκόμενη στην Πάρο αρρώστησε και επειδή λόγω βλάβης δεν μπορούσε να πετάξει υγειονομικό αεροπλάνο του Δήμου, διακομίσθηκε στην Αθήνα με το αεροπλάνο της Ολυμπιακής). Επειδή κ. τσιτάτε δεν έχουμε την πολυτέλεια να αντιδικούμε για πράγματα και γεγονότα που θα φέρουν πρόοδο στην ανάπτυξη του νησιού μας, ας αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες και ας στηρίξουμε όλοι μαζί την δημιουργία, έστω αυτού, του μικρού νοσοκομείου.

11 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε parospress....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AΛΗΘΕΙΑ ParosPres ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιουσουφάκια; Να χαρώ εγώ τίμια αντιπαράθεση. ΜΠΡΑΒΟ ανώνυμε από το διαδίκτυο όλοι μάγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΩΡΕ ΟΡΦΑΝΟ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΥΚΗ .ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΤΟΥ ΜΠΕΛΕΓΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο kallitzakis ΚΑΙ Η αλυκη ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1ον: Συγχαρητήρια για το "φιλτράρισμα" των μηνυμάτων που γίνεται από τον ιδιοκτήτη του blog. 2ον. Αυτός που υπέγραψε με το ονοματεπώνυμο Δημ. Μπελέγρης ας γράφει σωστά τουλάχιστον το όνομά μου και φυσικά αν θέλει προβοκάτσια να στήσει, αυτό που κάνει τώρα με το όνομά μου είναι λίγο μπανάλ.... 3ον. Όποιος θέλει να μάθει ποιος είναι ο "αλυκη" δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να ψάξει λίγο στο 7,5% του ΛΑ.Ο.Σ. στην Αγκαιριά. Αν δεν τον βρίσκει ποιος είναι τότε δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει από το να έρθει να με βρει και να του πω! Τόσο απλό. 4ον. Ανώνυμε των 12:26. Ωραίο φιλαράκι. Βάζεις σε πολιτική αντιπαράθεση την εργασία κάποιωνβ ανθρώπων που προσπαθούν από εκεί να βγάλουν τα προς το ζειν. Υ.Γ. Το 4ο σχόλιο αφορά και τον ιδιοκτήτη του blog. Αν θεωρεί το σχόλιο του ανώνυμου 12:26 ότι είναι ορθό, τότε ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ
    ΜΠΕΛΕΓΡΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΩΣ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙΑΝΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ , ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΑΡΟ «Κύριε πρώην Λυκειάρχα, συντοπίτη του προηγούμενου δεν ηρέμησες επιτέλους μετά από την συνταξιοδότησή σου; Δεν έχεις καταλάβει ότι πλέον έχεις την κοινωνική απαξίωση του συνόλου των Παριανών; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβεις ότι δεν σε υπολογίζουν; Το «έργο» που προσέφερες μιλάει από μόνο του. Ρώτησε τους μαθητές σου και τους συναδέλφους σου. Εάν έχεις το θάρρος. Κάθισε λοιπόν και συ στην άκρη, ξεζούμισε ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΣ ή τουλάχιστον ασχολήσου πως θα την επεκτείνεις γιατί απ ότι ξέρουμε η τσέπη σου έχει πολλά καβούρια.» ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ BLOG ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ .ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ .
    Υ.Γ. ΟΣΟΝΟΥΠΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ (ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριοι ηρεμήστε, αντιπαρατεθείτε κόσμια και δεν έχετε να χάσετε τίποτα, η σωστή και τίμια αντιπαράθεση μας δίνει την δυνατότητα να υπάρχουμε, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι αυτό που κάνουμε είναι το σωστό, έστω και αν μερικούς τους ενοχλεί, έτσι είναι ο ελεύθερος διάλογος, δημιουργεί που και που κόντρες, ας μείνουμε εδώ σ' αυτά και ας μη δώσουμε συνέχεια.
    Για σένα φίλε kallitzakis έχω να σου πω ότι στο μπλόγκς σου έχουν εμφανισθεί πολύ χειρότερα σχόλια από αυτά, παρόλο που τα φιλτράρεις, εγώ θα συνεχίσω να αφήνω ελεύθερο τον σχολιασμό και ελπίζω στην ωριμότητα των επισκεπτών και φίλων του μπλόγκ.
    Φίλε ανώνυμε που με σένα ενοχλήθηκε ο φίλος kallitzakis θα σε παρακαλούσα να μην ξαναχρησιμοποιήσεις το όνομά του για να αφήσεις σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ PAROSPRESS ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΟ ΗΡΕΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΚΑΚΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ,ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ( ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΝΑ, ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΡΟΥ ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΟΠΩΣ ΑΛΥΚΗ , ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ , ΠΑΤΕΡ ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟ 1992 ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ Η ΠΑΡΟΣ ΕΜΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ.
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες