Pages

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ "ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΘΙΚΟ".

Όλοι γίναμε μάρτυρες της απαράδεκτης εικόνας στο πάρκο του Αγίου Νικολάου, το οποίο έχει μετατραπεί σε τσαντιρομαχαλά από την τοποθέτηση των πάγκων των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν έρθει επ' ευκαιρία του δεκαπενταύγουστου να πουλήσουν την πραμάτια τους.

Η εικόνα προσβάλει την αισθητική μας και την αισθητική του νησιού μας (όποια έχει απομείνει), δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλά αρνητικά σχόλια από τους κατοίκους της Παροικιάς και τους επισκέπτες.

Το σκηνικό βρίσκεται μπροστά από τον ιερό ναό ο οποίος με λαμπρότητα και πίστη θα εορτάσει την μεγαλόχαρη με την παρουσία και το προσκύνημα χιλιάδων πιστών, οι οποίοι πρώτα θα αντικρίσουν τον μαχαλά και μετά την Εκατονταπυλιανή.

Το θέμα είχε απασχολήσει πολλά δημοτικά συμβούλια στο παρελθόν και οι αλλαγές των θέσεων του "πανηγυριού" είναι πολλές. Με την τελευταία κανονιστική του 2017, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία το πανηγύρι να μεταφερθεί μέσα στο πάρκο του Αγ. Νικολάου.

Πολλοί σύμβουλοι ήταν επιφυλακτικοί για την θέση αλλά ακόμη και για την ανάγκη να γίνεται πλέον αυτό το "πανηγύρι" το οποίο σημειωτέον έχει μετατραπεί σε λαική αγορά λευκών ειδών , ασημικών και υποδημάτων και καμία σχέση δεν έχει με την  γνωστή  παιδική αγορά που λειτουργούσε στο παρελθόν.

Ετσι λοιπόν κάθε χρόνο οι επιχειρηματίες αυτοί υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τον νόμο, τα οποία ελέγχονται από μια επιτροπή η οποία έχει συσταθεί από το δημοτικό συμβούλιο και έχει ώς μέλη της εκπροσώπους από την συμπολίτευση την αντιπολίτευση και την δημοτική κοινότητα.

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 9/8/2021  υπήρχε θέμα επικύρωσης από τους δημοτικούς συμβούλους του πρακτικού αυτής της επιτροπής το οποίο ήταν ομόφωνο και είχε εγκρίνει τα δικαιολογητικά  όλων των επιχειρηματιών.

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε συζήτηση για το πόσο είναι εφικτό με τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας να πραγματοποιηθεί αυτό το "πανηγύρι".

Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουντρομιχάλης και ο Αντιδήμαρχος Πάνος Κεμπάμπης ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι στην πραγματοποίηση του και ψήφισαν αρνητικά στην έγκριση των πρακτικών (διότι αυτό ήταν το θέμα) με το αιτιολογικό ότι τα δικαιολογητικά δεν τους είχαν σταλεί για να τα ελέγξουν.

Πολλοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Σιέτος, Μαρινόπουλος, Πατέλης κ.α) τοποθετήθηκαν και αυτοί αρνητικά, αλλά στο τέλος ψήφισαν παρών διότι το σκεπτικό το οποίο ανέπτυξε ο επικεφαλής Κώστας Ροκονίδας ήταν ότι "δεν μπορούμε τώρα να αρνηθούμε και ότι κινδυνεύει το Δ.Σ από κατάθεση ενδίκων μέσων εναντίον του από τους επιχειρηματίες".


Οι εννέα υπόλοιποι σύμβουλοι της συμπολίτευσης που ήταν παρών ψήφισαν όλοι θετικά  και έτσι τα πρακτικά εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με δύο 'όχι', εννέα 'ναι' και δέκα 'παρών'

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι εαν η αντιπολίτευση είχε ψηφίσει 'όχι', το θέμα δεν θα περνούσε και ο τσαντιρομαχαλάς δεν θα είχε στηθεί.

Η απόφαση κύριες και κύριοι της αντιπολίτευσης δεν ήταν νομική, ήταν καθαρά πολιτική απόφαση , παίρνοντας ο καθένας μας την ευθύνη που μας αναλογεί. 

Γι΄αυτό τον λόγο πιστεύω μας έχει ψηφίσει ο κόσμος, για να αναλαμβάνουμε την ευθύνη και το ρίσκο των αποφάσεων μας. 

Βάλατε μπροστά ως δικαιολογία το νόμιμο και ξεχάσατε το ηθικό και να σας υπενθυμίσω "ότι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό".

Βάλατε μπροστά τα συμφέροντα δυο τριών επιχειρηματιών που δεν σέβονται το νησί μας και ξεχάσατε τους χιλιάδες Παροικιώτες.

Ηθικό είναι η προστασία του χωριού μας και των συμπολιτών μας, η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της αισθητικής μας και το να έχουμε το θάρρος να παίρνουμε αποφάσεις με προσωπικό ρίσκο προς όφελος του γενικότερου καλού.


Αυτά λοιπόν και σταματήστε να διαμαρτύρεστε για την εικόνα, δεν είχατε το θάρρος να την σταματήσετε, με το 'παρών' συμβάλλατε στην δημιουργία της, ως επίσης σταματήστε να προσπαθείτε να ρίξετε λάσπη σε όσους έχουν το θάρρος να λένε όχι και να λένε την αλήθεια.

Επιτέλους πάρτε θέση σε ένα θέμα, το ¨παρών¨ σημαίνει ¨απών¨, σημαίνει ότι δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτή την διαδικασία και αφήστε τους άλλους να αποφασίσουν.

Όσο δε αφορά τους δημοτικούς συμβούλους της Παροικιάς και των δύο παρατάξεων, τι να πω? 

Η υποβάθμιση της Παροικιάς συνεχίζεται και παρακολουθούν από την εξέδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες