Pages

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ.


Ένα πολύ δυσάρεστο και συγκλονιστικό θέαμα αναγκαστήκαμε να παρακολουθήσουμε εχθές στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου δίπλα από το ρέμα προς την θάλασσα.
Εδώ και δεκαπέντε περίπου ημέρες στο σημείο έχει εγκατασταθεί ένας άστεγος, με όλα τα υπάρχοντά του στοιβαγμένα σε μεγάλες μαύρες σακούλες.
Το θέαμα δεν ήταν καλό και μάλιστα με τόσα παιδιά του ομίλου να υπάρχουν γύρω, αλλά και για τους διερχόμενους .
Αναγκαστήκαμε και ενημερώσαμε την δημοτική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει και ο άνθρωπος αυτός να οδηγηθεί σε κάποιον στεγασμένο χώρο. 
Πράγματι η δημοτική αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα, επισκέφθηκε το σημείο και ζήτησε από το άστεγο να απομακρυνθεί από αυτό το σημείο το οποίο σημειωτέον έχει γίνει και εστία μόλυνσης.
Και τότε όλοι οι παριστάμενοι  βρεθήκαμε προ μιας  τραγικής ιστορίας που μας άφησε άφωνους και συγκλονισμένους.
Οι Δημοτικοί Αστυνόμοι με ευγένεια και πειθώ προσπαθούσαν να του εξηγήσουν ότι έπρεπε να απομακρυνθεί από το σημείο και του υπέδειξαν και μέρος για να εγκατασταθεί προσωρινά και τότε εκείνος ξεσκέπασε το σώμα του δείχνοντάς  τα δυο ακρωτηριασμένα πόδια του .
Ό άνθρωπος αυτός έμενε σε κάποιο σπίτι καιρό τώρα, αλλά για κάποιους λόγους οι ιδιοκτήτες τον έβγαλαν τον φόρτωσαν μαζί με τα πράγματά του και τον άφησαν στο σημείο που βρίσκεται τώρα.
Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για αυτήν την πράξη, αλλά όποιοι και να είναι ποτέ δεν πετάς έναν ανάπηρο άνθρωπο σε μια παραλία, αδιαφορώντας για την κατάστασή του. Υπάρχουν φορείς, υπηρεσίες που μπορείς να απευθυνθείς για να λύσεις το όποιο πρόβλημα.
Σημασία έχει ότι τώρα στο νησί μας υπάρχει ένας συνάνθρωπός μας που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και ζει στην ύπαιθρο κάτω από άθλιες συνθήκες, κάτι πρέπει να γίνει, εαν θέλουμε να λεγόμαστε και να θεωρούμαστε κράτος πρόνοιας και κοινωνία με ανθρωπιά.
Η δημοτική Αστυνομία υποσχέθηκε και είμαι σίγουρος ότι το έκανε, να μεταφέρει το θέμα στην πρόνοια, αλλά εδώ εκτός από την πρόνοια υπάρχει και η τοπική κοινωνία που πρέπει να στηρίξει και να φροντίσει αυτόν τον άνθρωπο έως ότου δοθεί κάποια λύση.
Κάνω έκκληση προς κάθε αρμόδιο, βοηθήστε, δώστε λύση στο πρόβλημα αυτού του ανθρώπου, όποιος και να είναι, ότι και να είναι, δεν παύει να είναι άνθρωπος.

Ηλίας Κουντρομιχάλης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες