Pages

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑ ΔΕΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΥ.


Αξιότιμοι Φίλοι,
Στις 22 Οκτωβρίου 2018 στείλατε υπόμνημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με θέμα την «τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του αερολιμένα Πάρου». Στο κείμενό σας εκφράζετε τον προβληματισμό σας σχετικά με την αποσταθεροποίηση του τοπικού οικοσυστήματος, την αλλοίωση της τοπικής κληρονομιάς, ενώ αναφέρεστε και στην τουριστική ανάπτυξη της Πάρου.
Όπως ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε, βασική προγραμματική αρχή μας ήταν η δημόσια διαβούλευση, γι' αυτό πετύχαμε τόσα πολλά σε μόλις πέντε χρόνια. Επειδή λοιπόν πιστεύουμε στον εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο, σας προσκαλούμε σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση για να ακούσουμε τις ανησυχίες σας, να σας εξηγήσουμε γιατί στηρίζουμε την επέκταση του υπάρχοντος διαδρόμου απογείωσης-προσγείωσης και να σας παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για τη μετεξέλιξη της Πάρου σε νησί-πρότυπο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.
Μπροστά μας έχουμε να διαχειριστούμε πλήθος καινούργιων προκλήσεων, οι οποίες απορρέουν από το μετασχηματισμό της τοπικής οικονομίας. Δεν είναι ώρα για να δημιουργούμε αποκλεισμούς, η γνώμη και η συμμετοχή όλων είναι αναγκαίες για να συνεχίσουμε δυναμικά να βελτιώνουμε τον τόπο μας.
Ευχόμαστε να ανταποκριθείτε θετικά στο κάλεσμά μας.
Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Κωβαίος
Την παραπάνω επιστολή απέστειλε Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος στου δέκα παραθεριστές ιδιοκτήτες κατοικιών στην Πάρο, οι οποίοι αντιδρούν στην επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης.
Κανένας από τους δέκα δεν είναι Παριανός.
'Ολοι γνώριζαν, όταν κατασκεύαζαν τα πολυτελή κτίσματά τους στην περιοχή, ότι εκεί υπήρχε σχεδιασμός για νέο αεροδρόμιο (πριν 25 χρόνια), αλλά ήλπιζαν ότι με τα μέσα που διαθέτουν ότι αυτό θα έμενε όνειρο στους κατοίκους της Πάρου.
'0λοι έχουν λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα, διαθέτουν σημαντική οικονομική επιφάνεια και κανείς τους δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί, ούτε διαμένει μόνιμα.
Εκτός τους δέκα υπογράφοντες υπάρχουν και περιφερειακοί υποστηρικτές τους από την περιοχή της ΑΛΥΚΉΣ, οι οποίοι έχουν εκφραστεί επανειλημμένως κατά της επέκτασης του αεροδιαδρόμου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι οποίοι μάλιστα δείχνουν και έντονη κοινωνική  δραστηριότητα και συμμετοχή  σε δράσεις και πρωτοβουλίες των αγνών κατοίκων της περιοχής, καπελώνοντας τις προσπάθειες τους σε  περιβαλλοντικά θέματα, όπως έγινε πρόσφατα στην αίθουσα του "Αρχίλοχου", παρουσία και εκλεγμένων της περιοχής.
Αυτοί είναι οι δέκα παραθεριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες