Pages

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Κάποια Παριανή ιστοσελίδα έγραψε προ ημερών ένα κείμενο σχετικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά των κάδων, τα οποία προσπαθούν να συνδεθούν και να δημιουργήσουν κάτι νέο.
Βέβαια ο συντάκτης αυτό που ήθελε να περάσει με το κείμενο ήταν η προσπάθεια ορισμένων παλιών και αποτυχημένων τοπικών "παραγόντων" του νησιού να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις στο νησί.
Προσωπικά δεν θα συμφωνήσω με τον συντάκτη, διότι πιστεύω ότι τα υλικά της ανακύκλωσης  είναι χρήσιμα και προσοδοφόρα, ανάλογα πως τα χρησιμοποιεί κανείς και ανάλογα την κατάλληλη επεξεργασία.
Αυτό όμως που δεν μπορώ για κανένα λόγο να καταλάβω είναι, ο τρόπος σκέψης ορισμένων  οι οποίοι επί σειρά ετών με την παρουσία τους διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην τοπική πολιτική σκηνή, κρίθηκαν από την κοινωνία και μάλιστα αυστηρά και τώρα προσπαθούν να είναι πρωταγωνιστές του παρασκηνίου για την επόμενη ημέρα.
Στην προσπάθειά τους αυτή δεν διστάζουν να συνεργαστούν με τα κοινωνικά και δημοσιογραφικά απόβλητα της Πάρου, τα οποία βρώμισαν το νησί το λίγο ευτυχώς διάστημα που τα ανέχθηκε η Παριανή κοινωνία.
Τα απόβλητα αυτά, τα οποία πάντα έψαχναν ρόλο και λόγο ύπαρξης, στο παρελθόν δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν από τοπικούς παράγοντες για εκτέλεση συμβολαίων ηθικής και πολιτικής εξόντωσης των πολιτικών και όχι μόνο αντιπάλων τους.
Στην συνέχεια τα αφεντικά τους αφού τα είχαν χρησιμοποιήσει με τον πιο βρώμικο, ανήθικο και ανέντιμο τρόπο, τα πετούσαν στην χαβούζα χωρίς δίχως να τα περάσουν από βιολογική επεξεργασία .
Εκεί αυτά εξαιτίας του φιλικού τους περιβάλλοντος, προσπαθούσαν να επιβιώσουν και πλαισίωναν πάλι νέα αφεντικά για να προσφέρουν  τις βρώμικες υπηρεσίες τους.
Βέβαια η αποτυχία όλων όσων  χρησιμοποίησαν τα απόβλητα,  ήταν δεδομένη, απλά το κατάλαβαν λίγο αργά.
Όλοι διαβάζαμε τα πρωτοσέλιδα των ρύπων που εξέδιδαν, στα οποία λοιδορούσαν τους αντιπάλους των αφεντικών τους, άλλους τους κατηγορούσαν για ανικανότητα, άλλους για χρηματισμό, άλλους για παράνομο πλουτισμό κλπ .
Όλα αυτά μέχρι που η Παριανή κοινωνία κατάλαβε το ρόλο τους, μύρισε την δυσοσμία τους και τα απέβαλε από την τάξη της, τα έστειλε ξανά στην χαβούζα που ανήκουν, εκει που δεν μπορούν να σπιλώσουν κανέναν, εκεί που δεν μπορούν να βλάψουν κανέναν, μόνο τους όμοιούς τους.
Από αυτή την χαβούζα κάποιοι προσπαθούν τώρα να τα ανασύρουν, κάποιοι προσπαθούν να τους δώσουν πάλι ρόλο, κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι με πρακτικές του παρελθόντος μπορούν να καθορίσουν το πολιτικό  αύριο του νησιού βασιζόμενοι σε απόβλητα.
Και δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι είναι αυτοί οι οποίοι λοιδορήθηκαν περισσότερο από τον καθένα από τα απόβλητα της δημοσιογραφίας, είναι αυτοί που η πολιτική , οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή έγινε ένα συνεχές χυδαίο πρωτοσέλιδο, είναι αυτοί που  αμφισβητήθηκε η εντιμότητά τους και η ηθική τους υπόσταση, δυστυχώς, η μνήμη τους είναι πάρα πολύ κοντή.
Αγαπητέ Χρήστο κυρίως  σε εσένα αναφέρομαι, διότι παρά τις όποιες ιδεολογικές ή άλλες διαφορές τις οποίες μπορεί να έχουμε , πάντα σε θεωρούσα έντιμο άνθρωπο και με
αξιοπρέπεια.
Είσαι από του πολιτικούς που λοιδορήθηκες και κατηγορήθηκες από τα απόβλητα της δημοσιογραφίας περισσότερο από κάθε άλλον.
Γνωρίζεις τον εμπνευστή, γνωρίζεις και τον εκτελεστή αυτού του συμβολαίου εναντίον σου.
Τώρα γίνεσαι  ομοτράπεζος του εκτελεστή σου, ποια ανάγκη  σε υποχρέωσε σε αυτήν την ηθική σου υποχώρηση?
Κάποιοι λένε ότι υπάρχουν "άνωθεν" εντολές, από το μεγάλο αφεντικό, το οποίο και αυτό μέχρι και προχθές λοιδορείτο από τα απόβλητα, τότε τι συμβαίνει? ποιος ο σκοπός?
Κάποιοι άλλοι λένε ότι προωθείται η υποψηφιότητα ενός νέου υποψηφίου για τον Δήμο και στην προσπάθεια αυτή υπάρχει  ανάγκη συστράτευσης παλαιών και νέων υλικών, προκειμένου το μεγάλο αφεντικό να ελέγχει κατά κάποιο τρόπο το νησί.
Καλά πιστεύεις εσύ αγαπητέ Χρήστο ότι με αυτά τα υποκείμενα έχει καμία τύχη οποιαδήποτε υποψηφιότητα?
Αυτά είναι τα υλικά που διαθέτετε?
Κρίμα και τον νέο άνθρωπο, θα τον κάψετε πριν ακόμη ξεκινήσει την προσπάθεια.
Ένα είναι σίγουρο, η Παριανή κοινωνία για ακόμη μια φορά θα ξαναπετάξει στην χαβούζα της πολιτικής ιστορίας όλα τα απόβλητα και τους επίδοξους συνεργάτες τους.

 αναρτήθηκε από Ηλία Κουντρομιχάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες