Pages

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΡΟΥΣΣΟΣ ΦΕΥΓΕΙ...ΡΟΥΣΣΟΣ ...ΕΡΧΕΤΑΙ...

Ο Δημοτικός Σύμβουλος  της πλειοψηφίας, Πέτρος Ρούσσος, υπέβαλε την παραίτησή του  εχθές στον Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο.
Την θέση του καταλαμβάνει στον Δήμο ένας νέος άνθρωπος (γεν 1982) και νέος αγρότης, με την μεγαλύτερη σχεδόν αμπελοκαλιέργεια στην Πάρο, και καταγωγή από τον Πρόδρομο,  ο Κώστας Ρούσσος.
Κατ΄ αρχήν να πούμε ότι η πράξη παραίτησης για οποιοδήποτε λόγο γίνεται (εκτός ποινικών αδικημάτων) αποτελεί πράξη πολιτικής εντιμότητας και τιμά αυτόν που την παίρνει, αρκεί η απόφαση να είναι δική του και όχι αποτέλεσμα επηρεασμού από   οικογενειακό, επαγγελματικό  ή άλλο περιβάλλον!!!
Ο Πέτρος Ρούσσος ήταν και είναι ένας έντιμος και εργατικός συμπολίτης μας, καλός οικογενειάρχης και επαγγελματίας.
Οι λόγοι της παραίτησής του, είναι γνωστοί και στο οικείο περιβάλλον του, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία (μικρό χωριό λίγα σπίτια).
Εμείς πιστεύουμε, όταν κάποιος διαφωνεί ή όταν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που πρέπει, απέναντι στους συμπολίτες του που τον τίμησαν με την ψήφο τους, τότε το πολιτικά έντιμο είναι να παραιτείσαι και όχι να παραμένεις στο βόλεμα σου και να λειτουργείς σαν "πέμπτη φάλαγγα" στον συνδυασμό που σε ανέδειξε.
Και όταν εντάσσεσαι σε έναν συνδυασμό, δεν παζαρεύεις καρέκλες και "μαγαζάκια", αλλά προτείνεις, ελέγχεις, στηρίζεις και όταν διαπιστώσεις ότι όλα αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις τότε  πας στο σπίτι σου.
Το να είσαι δημοτικός σύμβουλος, να πηγαίνεις στο Δημοτικό συμβούλιο μια φορά το χρόνο, να μην ανοίγεις το στόμα σου να μιλήσεις , ή να πηγαίνεις και να στηρίζεις συντεχνίες, προσωπικά σου επαγγελματικά συμφέροντα ή συμφέροντα φίλων σου, τότε καλύτερα η παραίτηση από την ανυπαρξία και την ανεντιμότητα.
Τα παραπάνω δεν αφορούν τον Πέτρο Ρούσσο ή τουλάχιστον όχι όλα, αλλά εξ αφορμής της παραίτησης γράφονται για  κάποιους δημοτικούς συμβούλους που θεωρούν ότι ο Δήμος είναι "μαγαζάκι" τους και μπορούν να το λειτουργούν όπως αυτοί θέλουν προς δικό τους πολιτικό όφελος, να στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες τους και ταυτόχρονα να ασκούν κριτική στην παράταξη που τους ανέδειξε σαν δημοτικούς συμβούλους, πράγμα το οποίο δεν είχαν καταφέρει στο παρελθόν και ταυτόχρονα να προωθούν  μέσα από δραστηριότητες και δομές του Δήμου  την αυτοπροβολή τους , χωρίς να κάνουν απολύτως οι ίδιοι τίποτα.
Δεν είναι δυνατός να είσαι δημοτικός σύμβουλος, να ανήκει σε μια παράταξη , να αμείβεσαι για αυτά "που δεν κάνεις", αλλά είσαι υποχρεωμένος να κάνεις και στο τέλος να ασκείς κριτική στην παράταξή σου και στον επικεφαλής της.
Απλώς λέμε ότι κάποιοι έχουν "καβαλήσει το καλάμι" και πρέπει να αφιπεύσουν να κοιταχτούν στον καθρέπτη να δουν τις δυνατότητές τους και τις ικανότητές τους, την κοινωνική τους υπόσταση και την δημοτικότητά τους και μετά να λειτουργούν σαν "ιδιοκτήτες" και "δικαιούχοι " της δημοτικής εξουσίας και να βλέπουν τον Δήμο σαν ευκαιρία για προσωπική τους πολιτική ανέλιξη.
Ίσως σε κάποιους ό όρος "παραταξιακή συνείδηση" να είναι άγνωστος  και να ισχύει ο όρος "προσωπικό συμφέρον"
Βέβαια, μεγάλη η ευθύνη και του επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στο συνδυασμό του , προσπαθεί να κρατά ισορροπίες, ενώ κάποιοι προσπαθούν να του σκάψουν τον λάκκο.
Ο Κωβαίος πρέπει να καταλάβει ότι στην παρούσα φάση είναι πανίσχυρος, με μία αξιωματική αντιπολίτευση  έτοιμη να διαλυθεί, με τους μισούς συμβούλους της να λοξοκοιτάνε προς αυτόν και τις άλλες παρατάξεις αδύναμες αριθμητικά να του επιφέρουν πολιτικό πλήγμα.
Εάν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο , τα εσωτερικά προβλήματα θα τον πνίγουν μέχρι τις εκλογές.
Οι αποφάσεις πρέπει να είναι γενναίες και να περάσουν το μήνυμα ότι "όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες