Pages

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Έρχονται τα δύο νέα ταχύπλοα στην ενδοκυκλαδική γραμμή με αφετηρία τον Πειραιά. Πότε ξεκινούν δρομολόγια

Μετά από αρκετή ταλαιπωρία, χρονοβόρες διαδικασίες και καθυστερήσεις που προκάλεσαν την αγανάκτηση της πλοιοκτήτριας εταιρίας, η οποία στράφηκε ανοιχτά σε βάρος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία η δρομολόγηση στις Κυκλάδες δύο ακόμη ταχύπλοων της Golden Star Ferries, Superspeed και Supercraft.








Η πρόταση που έχει καταθέσει εδώ και μήνες η εταιρία στο υπουργείο, αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου Κυκλαδικών δρομολογίων που θα συνδέουν τα νησιά μεταξύ τους, αλλά και με τον Πειραιά.
Η συγκεκριμένη πρόταση πρόκειται να συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο θα διεξαχθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάιου υπό τον νέο του πρόεδρο, Διονύση Τεμπονέρα.
Αναλυτικότερα, η πρόταση που κατάθεσε η Golden Star Ferries αφορά την από κοινού δρομολόγηση των δύο ταχυπλόων (από 25/5 2018 έως 24/5 2019) στη γραμμή: Πειραιάς – Σίφνος – Μήλος – Φολέγανδρος – Θήρα – Κατάπολα (Αμοργός)- Κουφονήσι – Νάξος – Μύκονος – Πάρος – Ίος – Θήρα – Νάξος – Πάρος – Μύκονος – Τήνος – Σύρος.

Το πρώτο ταχύπλοο της εταιρίας θα εκτελεί το παραπάνω δρομολόγιο κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή – Κυριακή, ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά με τελικό προορισμό την Σύρο. Την επόμενη ημέρα, θα εκτελεί αντίστροφα το δρομολόγιο επιστροφής με αφετηρία το λιμάνι της Σύρου και τελευταίο σταθμό τον Πειραιά. Ομοίως, το δεύτερο ταχύπλοο θα εκτελεί ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο κάθε Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο.


Τα δύο ταχύπλοα βρίσκονται στο τελικό στάδιο των απαραίτητων επισκευών και εργασιών συντήρησης. Ήδη, το Superspeed δεξαμενίζεται στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας Spanopoulos Group για τις τελευταίες «πινελιές» λίγο πριν ξεκινήσει δοκιμαστικό ταξίδι.
CYCLADES 24 GR .φωτογραφίες: archipelagos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες