Pages

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΣΥΣΤΑΣΗ "ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" (ΑΜΚΕ) ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ.

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία νέων ανθρώπων της Πάρου έρχεται να "ταράξει" τα λιμνάζοντα νερά στην πολιτιστική , καλλιτεχνική και εν γένει κοινωνική αναπτυξιακή διαδικασία στο νησί της Πάρου.
Πρόκειται για την σύσταση και ήδη λειτουργία Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία PAROS FESTIVAL, με έδρα την Πάρο και συγκεκριμένα την Παροικιά.
Σκοπός της ΑΜΚΕ είναι α) η προώθηση, μελέτη και ανάπτυξη των τεχνών, των επιστημών και των γρανμμάτων και ιδιαίτερα της μουσικής , των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου.  Η υποστήριξη της δημιουργίας καλλιτεχνικού εργου και η προβολή της Ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας και κληρονομιάς. β) Η δημιουργία συνθηκών συνεργασίας καλλιτεχνών και μελετητών αρχιτεκτονικής Ιστορίας , χορού, Αρχαιολογίας, Τέχνης, θεάτρου και κινηματογράφου, η συστηματική γνωριμία του κοινού της Πάρου με την τέχνη και ειδικά των παιδιών.
γ) η ανάληψη πρωτοβουλιών και διοργάνωση δράσεων με σκοπό την προστασία και διατήρηση της μοναδικής και πλούσιας φύσης και του πολιτισμικού τοπίου των Κυκλάδων. δ) η διοργάνωση μαθημάτων παραδοσιακής μαγειρικής, παραδοσιακών χορών, και εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας, ιστορικών ξεναγήσεων, πεζοπορίας, θαλασσίων εκδρομών. ε) ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων στην ανάπτυξη των τομέων, οικολογία, πολιτισμός, παράδοση, τέχνες, πολιτιστική παιδεία, μουσική θέατρο, κινηματογράφος, φωτογραφία.
Όλοι οι παραπάνω σκοποί, σε ουδεμία περίπτωση είναι κερδοσκοπικοί.
Ήδη η PAROS FESTIVAL για πρώτη χρονιά διοργανώνει στην Παροικιά το "Φεστιβάλ Πάρου" την 13, 14 και 15 Ιουλίου 2018.
Οι δράσεις του φεστιβάλ επικεντρώνονται στην Παροικιά και ειδικότερα στον   Παραδοσιακό οικισμό.
Η διεξαγωγή του φεστιβάλ στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των κατοίκων και φίλων του νησιού και η είσοδος σε όλες τις δράσεις θα είναι δωρεάν.
Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί, εικαστικές δράσεις, φωτογραφίας, μουσικές συναυλίες, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στην Εκατονταπυλιανή, άνοιγμα όλων των ναών του παραδοσιακού οικισμού, άνοιγμα παλαιών αρχοντικών κτιρίων του οικισμού που παραμένουν χρόνια κλειστά, εργαστήρια για παιδιά, καθοδηγητική σήμανση του οικισμού με την επιμέλεια αρχιτεκτονικής ομάδας κ.ά.
Όλες οι παραπάνω δράσεις στοχεύουν στην ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού, στους επισκέπτες αλλά και στους Παριανούς κατοίκους.
Το ελπιδοφόρο σε αυτήν την προσπάθεια είναι ότι την πρωτοβουλία την πήραν νέα παιδιά του Νησιού, με όραμα, όρεξη, υπομονή και δύναμη, μακριά από σκοπιμότητες, τετριμμένα και συντεχνίες .
Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να βρουν μαζί τους όλη την Παριανή κοινωνία. τους φορείς και ειδικά την Δημοτική Αρχή, η οποία έχει υποχρέωση να γίνει αρωγός στην προσπάθεια τους.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε:
site: http://www.festivalparos.gr
E-mail:contact@festivalparos.gr
facebook:www.facebook.com/parosfestival


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες