Pages

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ?

Μεγάλη επιμονή για ένα θέμα που βρίσκει αντίθετη όλη την κοινωνία της Νάουσας .
Για ακόμη μια φορά σήμερα στην ημερήσια διάταξη του κοινοτικού συμβουλίου τέθηκε για συζήτηση το θέμα ανταλλαγής του κτιρίου που βρίσκεται  στο μικρό λιμανάκι και στεγάζεται η δημοτική κοινότητα, με κτίριο ιδιώτη το οποίο βρίσκεται στον ποταμό.
Φυσικά ο ιδιώτης , ο οποίος είναι επιχειρηματίας, ζητά την ανταλλαγή προκειμένου να εκμεταλλευτεί εμπορικά το ακίνητο σαν κατάστημα, αναπτύσσοντας  τραπεζοκαθίσματα , αφου προηγουμένως προβεί σε αλλαγή της πρόσοψής.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, θέλουμε και άλλα τραπεζάκια στο λιμανάκι? αντέχει άλλη επιβάρυνση? θα υπάρχει καθόλου χώρος για διέλευση πεζών?
Γιατί τόσο επιμονή?
Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος και η όρεξη του κάθε ιδιώτη να ζητά ανταλλαγή της ιδιοκτησίας του με δημοτικά ακίνητα φιλέτα.
Εάν υπάρχει πρόβλημα χωροταξικό και το υπάρχον κτίριο δεν επαρκεί, τότε να γίνει εισήγηση στον Δήμο να μισθώσει κτίριο. ούτως ώστε να στεγαστούν και άλλες δομές του Δήμου που να έχουν την έδρα τους στην Νάουσα, κάνοντας με αυτό τον τρόπο και ένα βήμα για την αποκέντρωση των υπηρεσιών.
'Αλλωστε δύο υπάλληλοι του ΚΕΠ στεγάζονται και μια γραμματέας της  Κοινότητας, δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος εμπορευματοποίησης του κτιρίου.
Και το αστείο είναι ότι ο ιδιώτης που ζητά  την ανταλλαγή, δεν είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου που θέλει να δώσει για ανταλλαγή, αλλά μισθωτής.
Και για την ιστορία, το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε με χρήματα των Ναουσαίων της Αμερικής, ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν δημοτικό κατάστημα .
Ευτυχώς στο τέλος της συνεδρίασης πρυτάνευσε η λογική μετά και από αντιδράσεις και το αίτημα απορρίφθηκε. Πιστεύουμε στο μέλλον να μην προκύψει κάτι παρόμοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες