Pages

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Η ΓΑΤΑ....σχολιάζει την τοπική επικαιρότητα.

Το Μαράκι της καλαισθησίας και της νομιμότητας, τα έβαλε με όλους και για όλα.
Τι για καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, τι για πέργκολες, τι για καθαριότητα και σκουπίδια, τι για παραλίες και ομπρελοκαθίσματα, τι για λιμάνια και καλαισθησία....για όλα έχει έναν καταγγελτικό λόγο, χωρίς όμως καμία πρόταση.
Και ξεχνάει βέβαια ότι μόλις πριν δύο χρόνια ήταν αυτή στην θέση αυτών που διοικούν σήμερα και μάλιστα για πολλά περισσότερα χρόνια.
Γιατί δεν έλυνε τότε τα προβλήματα? μήπως δεν υπήρχαν πέργκολες? μήπως δεν υπήρχαν καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων? μήπως μέσα στο ίδιο το χωριό της δεν τοποθέτησαν τραπεζοκαθίσματα στην αμμουδιά? μήπως τα νάυλον είχαν επί εποχής της εξαφανισθεί? μήπως είχε γίνει καμιά πρόταση για το κυκλοφοριακό στην Παροικιά ή για τις αίθουσες αναμονής που η μελέτη υπήρχε από το 2005? ή μήπως τα σκουπίδια και η κακή αισθητική της Πάρου εμφανίστηκαν ξαφνικά σήμερα.
Το σωστό βέβαια είναι να προσέχουν και οι ίδιοι οι δημότες και οι δημοτικοί άρχοντες να δίνουν τα καλά παραδείγματα,
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Πολύ καλά κάνει και κάνει κριτική, αλλά και αυτή έχει όρια όταν η ευθύνη είναι και σε μεγάλο βαθμό δική της.
Τα προβλήματα  δεν παρουσιάστηκαν τώρα και δεν λύνονται από την μια στιγμή στην άλλη και όταν γίνεται μια προσπάθεια, όλοι πρέπει να έχουμε άποψη και προτάσεις για μια αρτιότερη λύση και όχι στα πάντα άρνηση.
Και επ' ευκαιρία ας σεβαστούμε όλοι την έκκληση του Δήμου για περιορισμό της απόρριψης των σκουπιδιών στους κάδους. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάμε εκτός κάδων!!!



ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ, θυμήθηκα την ρήση Καραμανλή του νεώτερου ότι , το νόμιμο είναι και ηθικό.
Δηλαδή, νόμιμο είναι  να εισπράτεις τον μισθό σου σαν κρατικός υπάλληλος και την αντιμισθία σου από την θέση σου στον Δήμο, περίπου στις 3000 ευρώ μηνιαίως συνολικά . Είναι νόμιμο επειδή το προβλέπει ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" και ηθικό επειδή είναι νόμιμο. Το ότι προσφέρεις τις υπηρεσίες σου μόνο στην μια θέση από τις δυο που εισπράτεις, δεν έχει σημασία και πιστεύω ότι δεν σου δημιουργεί προσωπικό ηθικό θέμα.
Το να είναι κάποιος άνεργος, να έχει οικογένεια , να μην εισπράτει  υψηλούς μισθούς, παρά μόνο μια συμβολική αποζημίωση από την θέση του στο Δήμο και να αναγκάζεται για βιοποριστικούς και μόνο λόγους να εγγράφετε  σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ανέργους , προκειμένου να μπορεί να βιοπορίσει, κάποιοι το θεωρού παράνομο, επειδή δεν το προβλέπει με σαφήνεια ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".
Ο Παριανός λαός ας κρίνει ποιος είναι ο νόμιμος και ποιος ο ηθικός.
Και εδώ δεν μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση, μιλάμε για προσπάθεια προσωπικής και ηθικής εξόντωσης ενός νέου μορφωμένου ανθρώπου, στο βωμό της στείρας και αρνητικής αντιπολίτευσης ενώ γνωρίζουν ότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει και στο παρελθόν και καλώς έγινε και τότε και τώρα.
Συγχαρητήρια .....


΄Ισως κάποιοι πρέπει να ηρεμήσουν στο Δήμο και να αφιπεύσουν από το καλάμι . Η θέση που κατέχουν δεν τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται με απρέπεια στους υπαλλήλους και με αλαζονικό τρόπο. Εάν δεν έχουν μέτρο στην συμπεριφορά τους , δεν μπορούν  να διοικούν και
καλύτερα να πάνε στο σπίτι τους.
Τα απωθημένα τα δικά τους μην τα βγάζουν στον Δήμο.
Για την ώρα προειδοποίηση....και να γνωρίζουν ότι οι καταγγελίες  που έχουμε γράφουν το ονοματεπώνυμό του.



ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΗ...ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ
Τι σας θυμίζει αυτή η ανεπανάληπτη φωτογραφία από τη προχθεσινή συνεδρίαση της βουλής? Τι σχέση έχει με την δική μας τοπική επικαιρότητα? Το ανέκδοτο "ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ" το έχετε ακούσει ποτέ?

2 σχόλια:

  1. Προς τις-τους "γνωστούς αγνώστους" που μέσα από την ανωνυμία τους νομίζουν ότι θα με αγγίξουν -θίξουν-απειλήσουν δημοσιεύοντας ανακρίβειες, στέλνω το εξής μηνυμα:
    ΔΕΝ θα καταφερετε τίποτα με αυτόν τον τρόπο. Την άποψή μου θα την λέω ότι κι αν γίνει. Ο κόσμος γι'αυτό με τίμησε με την ψήφο του...
    Οι κάδοι αυτοί είναι τουλαχιστον 700 μετρα από την επιχείρησή μου. Απέναντι ακριβώς από το κατάστημά μου υπάρχουν 5 κάδοι εκ των οποίων οι 3 ανακύκλωσης τους οποίους πάντα χρησιμοποιώ... ουδέποτε πέταξα εξω από αυτούς ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ... Η συγκεκριμένη κούτα Δεν ειναι δική μου και βεβαίως έχω βρει και σε ποιον ανήκει (τα στοιχεία της στην διάθεσή του οποιουδήποτε) ... Στην Αλυκή υπάρχουν άλλες 4 κυρίες με το ίδιο όνομα!
    Λυπάμαι που σας το χάλασα το σχέδιο... Προειδοποίηση προς τους γνωστούς άγνωστους αποδέκτες: ΜΗΝ ρίχνετε άλλο το επίπεδο ...
    Μαρία Χανιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανέβασε το επίπεδο εσύ Μαίρη.Είσαι εξπερ σε κάτι τέτοια.Να ρωτήσω μιας και τόφερε η κουβέντα μας:κάτι αδέσποτες επιστολές παραμονές εκλογών έχεις ακουστά ποιός τις κυκλοφόραγε?
    Κάτι θα ξέρεις εσύ,που ξέρεις τα πολλά,δεν γίνεται.Πες μου να ανεβώ επίπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες