Pages

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ.

Σήμερα εξελέγη στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, ο Βατίστας Ρούσσος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.
Η εκλογή του νέου Προέδρου έφερε στο προσκήνιο κάποιες εσωτερικές τριβές και διαφωνίες στην δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να το αποδεικνύει, αφού τρείς δημοτικοί σύμβουλοι δεν υπερψήφισαν την επιλογή της παράταξης.
Εδώ βέβαια κάποιος μπορεί και να καταλογίσει εύστοχα και έλλειμα παραταξιακής συνείδησης εκ μέρους των τριών διαφωνούντων.
Βέβαια είναι πολιτικά υγιές η διαφωνία αιρετών και η ελεύθερη βούληση και έκφραση και μακάρι το φαινόμενο αυτό να ισχύσει και για το μέλλον στα τοπικά πολιτικά δρώμενα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να έχουν λόγο και άποψη και να εκφράζονται ελεύθερα μακριά από κομματικές και παραταξιακές γραμμές.
Αλλά η διαφωνία και η διαφορετική άποψη καθώς και τυχόν προτάσεις πρέπει πρώτα να καταθέτονται στην παράταξη, ενώπιον όλων των συναδέλφων τους να εκφράζονται οι διαφωνίες, να υπάρχει διάλογος, να γίνεται ανταλλαγή απόψεων και στο τέλος εάν δεν πείθονται για τις θέσεις τις παράταξης, να το δηλώνουν με αξιοπρέπεια και ευθύτητα και μετά να καταψηφίζουν.
Μία τέτοια διαδικασία κανείς δεν μπορεί να την κατακρίνει ούτε να την αμφισβητήσει, άσχετα αν συμφωνεί με τον διαφωνούντα ή όχι. Μια τέτοια διαδικασία εμπεριέχει αξιοπρέπεια, θάρρος, εντιμότητα και δημοκρατία.
Η διαδικασία της σιγανοπαπαδιάς, που δεν ανοίγει το στόμα να μιλήσει, δεν εκφέρει ποτέ άποψη, συμφωνεί σε όλα και στο τέλος κρυπτόμενος από την μυστικότητα της ψηφοφορίας ψηφίζει αντίθετα με την απόφαση της παράταξής του που είναι και δική του απόφαση, εμπεριέχει δειλία, πονηριά, ανεντιμότητα και αναξιοπρέπεια.
Κύριοι, όταν κάποιος διαφωνεί , το λέει, δεν κρύβετε.
Δυστυχώς σήμερα διαπιστώσαμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο, μας εκπροσωπούν και τρείς κρυπτόμενοι τέτοιοι σύμβουλοι.
Είναι αδικαιολόγητοι και καταδικαστέοι στην συνείδηση της Παριανής κοινωνίας, είναι καταδικαστέοι ακόμη και από τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Θέλει αρετή και τόλμη η ενασχόληση με τα κοινά. Θέλει ευθύτητα και εντιμότητα στις πράξεις και στα λόγια, για να έχεις τον σεβασμό του άλλου. Με τέτοιου είδους πράξεις μόνο αποστροφή και απογοήτευση παράγεις.
Είναι πιο έντιμο να πεις διαφωνώ και παραιτούμαι ή ανεξαρτητοποιούμαι, παρά να τρέφει κάποιος "φίδια" στον κόρφο του.
Πρέπει άμεσα η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας και ο Δήμαρχος να πάρουν πρωτοβουλίες, στο θέμα της ενότητας της.
Οι εμπειρότεροι και παλαιότεροι σύμβουλοι πρέπει να ασκήσουν την επιρροή τους, πάνω σε αυτό το θέμα.
Είμαστε πολλοί λίγοι στην Πάρο για να τρωγόμαστε για προσωπικές φιλοδοξίες, ή προσωπικές αντιπάθειες.
Θα τελειώσει αυτή η θητεία και στο τέλος όλοι θα κριθούν, στο τι προσέφερε ο καθένας ξεχωριστά τα πέντε χρόνια.
Κάποιοι όμως θα ντρέπονται να κοιτάξουν τους Παριανούς στα μάτια, αυτοί θα ξέρουν γιατί.

1 σχόλιο:

  1. ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ. ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΛΕΥΚΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΩΒΑΙΟΥ ΤΟ 2014 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΤΟ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες