Pages

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή - απάντηση Ευστράτιου Χριστόφορου στον Χρήστο Βλαχογιάννη



Από τον κ. Ευστράτιο Χριστόφορο, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρχιλόχου Δήμου Πάρου, λάβαμε την παρακάτω επιστολή - απάντηση:
Σε απάντηση των όσων ψευδών και συκοφαντικών, ακούστηκαν στην συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου, από τον επικεφαλή του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστο Βλαχογιάννη, έχω να διευκρινίσω τα εξής:
Η υπόθεση που αναφέρθηκε, έλαβε μέρος την προεκλογική περίοδο του 2010, μόλις είχα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της παράταξης της κας Πρωτολάτη, ενώ ήμουνα ήδη εκλεγμένος Πρόεδρος της τότε Τοπικής Κοινότητας Αρχιλόχου, με την παράταξη της οποίας επικεφαλής ήτανε ο κος Βλαχογιάννης Χρήστος.
Το ακίνητο, στο οποίο καταλογίσθηκε το πρόστιμο, αποτελούσε μεν ιδιοκτησία μου, αλλά ήταν ενοικιασμένο, με μοναδικό ίσως λάθος μου ότι δεν είχα κάνει αλλαγή ονόματος.
Ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, αν και γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα και πιθανόν κατ’ εντολή, Παρασκευή απόγευμα διέκοψε την παροχή για ανεξόφλητους λογαριασμούς του ενοικιαστή μου, προκειμένου να τον φέρει σε δύσκολη θέση και για να με εκδικηθούν για τις πολιτικές μου επιλογές.
Ο ενοικιαστής αφού ήρθε σε απόγνωση, διότι δεν μπορούσε Σαββατοκύριακο να εξοφλήσει τον λογαριασμό και να επανασυνδεθεί, και μόνο για το χρονικό διάστημα αυτό, προέβη σε παράνομη σύνδεση της κατοικίας, την οποία ενοικίαζε και διέμεινε, χωρίς να έχω καμία άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην ενέργεια αυτή.
Η ΔΕΥΑΠ πραγματοποίησε έλεγχο Σαββατοκύριακο, διαπίστωσε την παράνομη σύνδεση και καταλόγισε το αναλογούν πρόστιμο.
Εγώ, αναγκάστηκα τότε να εξοφλήσω τόσο τις οφειλές όσο και το πρόστιμο που μου είχε καταλογιστεί και αφορούσαν κατανάλωση και ενέργειες του ενοικιαστή, προκειμένου να μην έχω καμία εκκρεμότητα στην επιχείρηση.
Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα.
1) Αφού την περίοδο αυτή, ήμουν Πρόεδρος της τότε Τοπικής Κοινότητας Αρχιλόχου, εκλεγμένος με την παράταξη στην οποία ηγείτο ο κος Βλαχογιάννης, αν οι πράξεις που προαναφέρθηκαν ήταν αξιόποινες, γιατί δεν προέβη στις δέουσες ενέργειες ως όφειλε;
2) Πως είναι δυνατόν να έρχεται τέσσερα χρόνια μετά, και να αναφέρεται στο γεγονός αυτό, γνωρίζοντας τα πραγματικά γεγονότα και αφού είχε προηγηθεί πρόταση του να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κατά τις κείμενες Δημοτικές εκλογές;
Κύριε Βλαχογιάννη,
Τις πρακτικές που στο παρελθόν έχετε εφαρμόσει (Ρίξε λάσπη και ότι πιάσει) ο Παριανός Λαός, τις έχει αντιληφθεί, και γι’ αυτό το λόγο σας έστειλε στην Αντιπολίτευση.
Δεν αναρωτηθήκατε πως είναι δυνατόν, όση λάσπη και να μου ρίξατε, όσο και αν προσπαθήσατε να με λοιδορήσετε, δύο συνεχείς φορές, η τέως Τοπική και νυν Δημοτική Κοινότητα Αρχιλόχου, με επέλεξε πρώτο σε σταυρούς με διαφορά, είτε ο συνδυασμός που συμμετείχα ήταν η πλειοψηφία ή η μειοψηφία;
Λυπάμαι πραγματικά, που έχετε πέσει στο επίπεδο αυτό, μη θέλοντας να αποδεχθείτε το εκλογικό αποτέλεσμα και να παρασύρεστε από τους «συμβούλους» σας σε τέτοιες απρεπείς ενέργειες γεμάτες εμπάθεια.

Υ.Σ. Εγώ μπορώ να αποδείξω τα προαναφερόμενα πραγματικά περιστατικά, εκείνος μπορεί να αποδείξει ότι εγώ είχα οποιαδήποτε συμμετοχή στην ενέργεια αυτή για να έχει έρεισμα η στοχοποίηση μου;

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ


7 σχόλια:

  1. Ντροπή για ένα.δασκαλο και πρώην Δημαρχο να φέρεται ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η αντιπολίτευση που υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο κ. Βλαχογιάννης; Για την ουσία είπε και όχι για την αντιπολίτευση και μόνο. Και άφησε υπονοούμενα για άλλους που έκαναν, όπως είπε, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και όχι για την ουσία.
    Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, απέδειξε για μια ακόμα φορά αυτό που συνήθως έκανε, άλλα έλεγε με λόγια και άλλα έκανε στη πράξη. Αυτός ήταν ο κ. Βλαχογιάννης και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Το "σχολείο" που φοίτησε τέτοιους μαθητές έβγαζε τότε (σήμερα δεν υπάρχει, έχει γίνει ενοικιαζόμενα δωμάτια).
    Κατά τα άλλα, περυσινά ξινά σταφύλια. Θα μάθει κάποια στιγμή να κάνει την αντιπολίτευση που υποσχέθηκε; Θα τον αφήσει η εμπάθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ρε παιδιά εσείς πως την θεωρείτε την αντιπολίτευση;;; Να συμφωνεί και να αφηνει τον Κο Κωβαίο να κάνει ότι του ρθει;;; εδω υπάρχει αποφαση διοικ. Συμβουλίου που εκθετει τον Χριστόφορο, να κάνει ότι δεν την ειδε;;;; Ειμαστε σοβαροί;; Αυτά θέλετε;;; Αν αυτά τα χάλια βολεύουν κάποιους ανεγκέφαλους...κριμα ...
    Ο κος Κωβαίος μίλησε για "Διαφανεια" ή κάνω λάθος;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 12:04 πριν από οτιδήποτε άλλο ο Βλαχογιάννης έπρεπε να εξηγήσει γιατί έκανε πρόταση στο Χριστόφορο να μπει στο ψηφοδέλτιο του αφού κουβαλούσε τέτοια ιστορία. Επειδή αυτό δεν έγινε, μπορείς εσύ σαν υποστηρικτής του να απαντήσεις; Πρώτα καθαρές κουβέντες σε αυτό και μετά τα υπόλοιπα. Όσο για τις αποδείξεις για το αν είναι έτσι όπως ακούστηκαν ή όχι και εμείς τις περιμένουμε από όλες τις πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για άλλη μια φορά εξετέθη ο κ. Βλαχογιάννης κι αποδεικνύεται περίτρανα με την επιστολή του κ. Χριστόφορου. Το γεγονός ότι ο κ. Ζαχαρίας Ρούσσος ήταν παρανόμως στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ και υποψήφιος με τόν κ. Βλαχογιάννη, αφού είναι και προμηθευτής της ΔΕΥΑΠ δεν ενόχλησε κανέναν;;; Η σαπιλα θέλει χρόνια για να φύγει απο τούτο τον τόπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Η εξάντληση του θέματος που προέκυψε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τον ορισμό του κου Χριστόφορου Ευστράτιου ως μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π , μου επιβάλει να δώσω, απαντώντας την σχετική επιστολή του, τις απαραίτητες διευκρινήσεις ώστε ο καθένας μας να έχει πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς έχει συμβεί.
    Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω το θράσος ενός άνδρα που ασχολείται επί δεκαετίες με τα κοινά, να θεωρεί ψευδή και συκοφαντική, απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π, η οποία τον αφορά και με το περιεχόμενο της οποίας συμμορφώθηκε απολύτως χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση προς την κατεύθυνση ακύρωσης ή τροποποίησής της. Και για να γίνω απολύτως σαφής αναφέρω τα παρακάτω:
    • Απόφαση Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Π. 103/2010
    ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης σε παράνομη επανασύνδεση υδρομετρητή
    Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα:
    « Την επιβολή προστίμου 150 ευρώ στον κο Χριστόφορο Ευστράτιο, ιδιοκτήτη ακινήτου στην περιοχή Τσουκαλιά ( αρ. υδρομετρητή 1323, Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχιλόχου) για την παράνομη επανασύνδεση του υδρομετρητή που είχε διακοπεί από την Δ.Ε.Υ.Α.Π λόγω χρεών.»

    • Ημερομηνία Αφαίρεσης Υδρομετρητή: 22 Ιουνίου 2010
    • Hμερομηνία απόφασης Επιβολής Προστίμου( 103/2010) 22 Ιουλίου 2010
    Το ερώτημα που τίθεται στον κο Χριστόφορο Ευστράτιο είναι:
    Τι έκανε από τις 22 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου για να τακτοποιήσει τα χρέη του ως όφειλε;
    Η απάντησή του σε μένα και τον τότε πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π είναι γνωστή. Περιορίστηκε σε «ψευτοτσαμπουκάδες» και σε εκβιασμούς πιστεύοντας ότι εμείς θα ενδώσουμε , ενόψει εκλογών του Οκτωβρίου 2010, πράγμα που βεβαίως ποτέ δεν συνέβη. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, του δείξαμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθούν όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ψήφο των πολιτών για προσωπικό τους όφελος.
    Βεβαίως, στην συνέχεια δεν ενέδωσα και στον εκβιασμό που μου έθεσε ο κος Χριστόφορος ότι στο ψηφοδέλτιο είχα την δυνατότητα να συμπεριλάβω ή αυτόν ή τον κο Φραγκούλη.
    Αποτέλεσμα ήταν η απομάκρυνση του από την παράταξη και η ένταξή του, αργότερα, σε άλλο συνδυασμό, ελπίζοντας υποθέτω, ότι θα επιτύγχανε με περισσότερη ευκολία τις, έξω από κάθε λογική, απαιτήσεις του.
    Τονίζω, ότι το ψηφοδέλτιο της κας Πρωτολάτη το 2010 συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο και όχι τον Ιούλιο όπως ψευδέστατα αναφέρει ο κος Χριστόφορος στην επιστολή του. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη απόφαση τον οδήγησε σε άλλη παράταξη.
    Επισημαίνω, ότι αυτή την απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α.Π. εγώ ουδέποτε την χρησιμοποίησα κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου προς άγραν ψήφων. Την επικαλέστηκα για πρώτη φορά στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο όταν άκουσα το όνομα του κου Χριστόφορου να συμπεριλαμβάνεται στα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης και μου ήρθε στο μυαλό αυτό που λέει ο λαός «βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα».
    Τέλος, αν ο κος Χριστόφορος πρέπει να λυπάται για κάτι, είναι για τις πράξεις του οι οποίες έχουν καταγραφεί , κατά τον πλέον επίσημο τρόπο και θα τον συνοδεύουν για πάντα.

    Χρήστος Βλαχογιάννης





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε όλοι μας μια ωραία ατμόσφαιρα ... χαμηλού βαρομετρικού, θα πρόσθετα στην γνωστή ατάκα του μακαρίτη Ντίνου Ηλιόπουλου .
    Κατά τα άλλα η Συνεδρίαση της 23ης Σεπτέμβρη 2014 σηματοδότησε πως θα πορευτεί η Βουλή των Παρίων - Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου στην συνέχεια ..Ανείπωτη φτώχεια σου λέω . Συγχαρητήρια για την ωραία εκπομπή σας κυρίες και κύριοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες