Pages

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η κρίση του μυαλού

Είμαστε σε κρίση. Και τι κάνουμε γι’ αυτό; Απολύτως τίποτα. Κοιτάμε. Ψηλά, μήπως πέσουν θαύματα από τον ουρανό, προς την Ιταλία, μήπως μας πάρουν και μας μαζί τους οι Ιταλοί, γενικώς κοιτάμε.

Ακίνητοι. Πανικόβλητοι. Κακός σύμβουλος ο πανικός.

Πέφτεις από το...
μπαλκόνι αν σου κάνουν έξωση.

Συλλαμβάνεις καρκινοπαθή επειδή χρωστά 300 ευρώ, την ώρα που προσπαθεί να πάρει παράταση ζωής από το χάρο.

Βλέπεις τα ραβασάκια κάτω από την πόρτα και στέλνεις την ανήλικη κόρη σου στην πιο κοντινή καφετέρια. «Και πρόσεχε, με προφυλακτικό». Οχι για ένα πιάτο φαϊ, για τους φόρους. Κράτος τσα τσα.

Ωραίος χορός. Οι τρίτεκνοι πρέπει να ξεφορτωθούν ένα παιδί οπωσδήποτε. Θεωρείται τεκμήριο, όποιος προσπάθησε να κλείσει ανενεργά βιβλία για να γλιτώσει το τέλος επιτηδεύματος, δηλαδή 500 ευρώ, πληρώνει πρόστιμο 2.000 ευρώ. Κράτος τσα - τσα; Λάθος. Τσάρλεστον!

Το χαράτσι της ΔΕΗ θα συνοδεύεται με απειλή κατάσχεσης. Ο Τσοχατζόπουλος -άσχετον- σκέφτεται να δώσει ονόματα. Οχι, δεν θα κάνει ομαδικές βαπτίσεις, δεν θα γίνει νονός. Στον ανακριτή θα τα δώσει, που δεν το βλέπω, όπως δεν βλέπει το κράτος που χορεύει τσα τσα, αυτό που γίνεται με τους οίκους ανοχής.

Εισπράττει; Ταμειακές έβαλε; Κόβουν μπλοκάκια οι πόρνες; Πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος; Διαφυγόντα έσοδα. Κλείνουν πορνεία, ανοίγουν πορνεία, κυνηγούν τον κουλουρά και όχι τον νταβά. Αυτή είναι η κρίση. Από τη μια να καίγεσαι για χρήμα, να πηδάς τον πολίτη, αλλά όταν πηδά ο πολίτης να μην εισπράττεις από το αντικείμενο του πόθου. Ισως γι’ αυτό έχουμε έκρηξη πορνείας.

Η κυβέρνηση χτυπάει συναγερμό για έσοδα. Ταμεία άδεια, φαρμακεία άδεια, μυαλά άδεια στην κυβέρνηση, με τα μυαλά στο πάτωμα εμείς.

Άγγελος Πυριόχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες