Pages

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Γκολ, κάλπες και φωτιές

«Είτε με δραχμή, είτε με ευρώ, σας γράφουμε στ’ αρχ…ια μας και πάμε στους 8!». Έλληνες φίλαθλοι. 

«Παίξαμε γιατί μας εμπνέει η ιστορία της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και όλες τις υπόλοιπες μεγάλες αξίες που σήμερα απολαμβάνει όλος ο κόσμος. Γι’ αυτό παίξαμε και είναι ώρα όλοι να δείξετε σεβασμό». Δήλωση του προπονητή της Εθνικής κ. Σάντος. 

«Έτσι γαμ…
νε αυτοί που σας χρωστάνε». Έλληνες φίλαθλοι. Βγήκαν τους δρόμους και στις πλατείες. Για το γκολ του Καραγκούνη, για την Ελλάδα ρε γαμώτο. Διότι άμα νικήσουμε τη Γερμανία, πάει και τελείωσε. Είναι βαριά η μπότα του τσολιά. Την ίδια στιγμή θα το διαγράψουν το χρέος μας. Από φόβο.

Δεν διαφωνώ. Υπέροχο το γκολ του Καραγκούνη, το ίδιο και η νίκη της Εθνικής, παραμονή εκλογών. Χωρίς να είναι κανενός το μυαλό στις κάλπες. «Ημέρες 2004».

Προφανώς δεν έχουμε καταλάβει ότι πληρώνουμε το χανγκόβερ του 2004. Και ο Ελληναράς αμέσως να επιτεθεί. «Θα σας…». Οπα. Ηρέμησε. Ψηφίζεις σε λίγες ώρες. Δες τι γίνεται έξω. Σε βρίζουν όλοι και σε απειλούν. Μόνο ο Φερνάντο Σάντος, δηλαδή, ξέρει τι είναι η Ελλάδα. Εμείς ζούμε σε άλλη Ελλάδα, μπορεί και να μη θέλουμε την Ελλάδα. Γι’ αυτό την καίμε. Παραμονή και ανήμερα εκλογών. Μπορεί να την καίμε και σήμερα και αύριο και πάντα.

Μπορεί να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη φλεγόμενη Πάτος, αφού πάτο πιάσαμε και βάτος δεν είμαστε. Όχι, δεν βγήκαμε στους δρόμους για τις φωτιές. Μόνο για να φωνάξουμε «Ετσι γαμ…ει ο Ελληνας». Δηλαδή μας αρκεί που… αυτό που έκανε… ο Καραγκούνης.

Δι’ αντιπροσώπου πάντα ο Έλληνας. Παρεμπιπτόντως, χρυσές δουλειές οι κλέφτες. Σε σπίτια ετεροδημοτών και σε σπίτια με υπόνοιες ότι κρύβουν χρήματα που έβγαλαν από τράπεζες. Αρα το «καλό βόλι» είναι μόνο για τον κλέφτη.

Άγγελος Πυριόχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες