Pages

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Καιρός είναι, να αποκαλυφθεί ο ρόλος του πράσινου συνδικαλισμού

Το νέο δεν είναι πάντα πιο σύγχρονο και πιο προοδευτικό από το παλιό. Ειδικά στη χώρα μας, στη δημόσια ζωή της οποίας υπήρξε μια πρωτοφανής νόθευση κατά τις τελευταίες τρεις (και πλέον) δεκαετίες:

Ένα κίνημα, με αριστερή φρασεολογία και συνθηματολογία και με δεξιά και ακροδεξιά πολιτική, μούδιασε τα ανακλαστικά της παραδοσιακής αριστεράς, έσπρωξε την παραδοσιακή δεξιά στο περιθώριο και κυβέρνησε τη...
χώρα απολυταρχικά και ηγεμονιστικά.

Κι αν η σημερινή κυβέρνηση τολμήσει μια βουτιά στο παρελθόν, δεν θα πρόκειται για πισωγύρισμα και για οπισθοδρόμηση, αλλά για μια συνειδητή πολιτική πράξη, η οποία, ανάμεσα στους στόχους της θα είναι:

* Η επιστροφή στην αξιοκρατία.
* Η επανασύνδεση της Δημόσιας Διοίκησης με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, η οποία έχει κοπεί από το 1981-1982.
* Η απαλλαγή του κράτους από τους κομματικούς καιροσκόπους και τα κομματικά λαμόγια.
* Η εξοικονόμηση τουλάχιστον 5.000 παχυλών μισθών σε μετακλητούς υπαλλήλους. Και,
* Η δικαίωση ενός συκοφαντημένου κόσμου - του Δημοσιοϋπαλληλικού.

Αναφέρεται, φυσικά, η στήλη στην αναζήτηση που άρχισε η κυβέρνηση, προκειμένου να επιλέξει τα στελέχη με τα οποία θα καλύψει τα κενά της δημόσιας μηχανής, ώστε να λειτουργήσει το κράτος. Και πιστεύει (η στήλη), ότι είναι ευκαιρία για μια "βουτιά" στο 1981.

Τότε, που οι αφιονισμένοι Δερβίσηδες του ΠΑΣΟΚ, εξεδίωξαν από τη Δημόσια Διοίκηση τους Γενικούς Διευθυντές της και τους Αναπληρωτές τους, θεσμοθέτησαν πληθώρα νέων θέσεων Συμβούλων, ειδικών συμβούλων γενικών γραμματέων, ειδικών γραμματέων κ.λπ. κ.λπ., - τις οποίες και συμπλήρωναν με κομματικούς παρατρεχάμενους και παρακεντέδες.

Είναι, δηλαδή, ώρα η νέα κυβέρνηση να αναζητήσει τους ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους και επιτελικούς των υπουργών και αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, ανάμεσα στα υπάρχοντα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία έχει στις τάξεις της ικανότατους υπηρεσιακούς παράγοντες με ειδικές γνώσεις, με άριστες σπουδές, με πολύτιμη πείρα και με ένα μίνιμουμ ανεξαρτησίας - ιδιότητα πολύτιμη για κάθε δημόσιο λειτουργό.

Οσο και να φαίνεται παράξενο, η στροφή αυτή της σημερινής κυβέρνησης προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο (στο ανθρώπινο δυναμικό του οποίου υπάρχουν θησαυροί), θα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες "επαναστάσεις" της: θα αποκαθιστά την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, ύστερα από 31 χρόνια κομματικής και αρχηγικής αυθαιρεσίας.

Καιρός είναι, άλλωστε, να αποκαλυφθεί και ο ρόλος του πράσινου συνδικαλισμού στη Δημόσια Διοίκηση! Ο οποίος συναίνεσε σε όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες