Pages

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γη καλεί πλανήτη Συριζα. do you read me???? over

Ναυάγιο με οπερέτα και νέες εκλογές
Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα, η χώρα μπήκε σε νέα προεκλογική περίοδο, με την διαδικασία των διερευνητικών εντολών και των διαβουλεύσεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταλήγει σε οπερέτα.

Το έγγραφο με τα «σενάρια Καμμένου» και η...
επιβεβαίωσή του από την προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και οι απολαυστικοί διάλογοι (όπως προκύπτουν από την δημοσιοποίηση των πρακτικών των συσκέψεων), όπου ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εμφανίζεται να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης σε… δική του κυβέρνηση αποτέλεσαν το φαιδρό επιστέγασμα ενός άδοξου τέλους.

Το ναυάγιο οφείλεται, βέβαια, χωρίς αμφιβολία στη στάση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως αποδεικνύεται τώρα, είχε εξαρχής αποφασίσει να οδηγήσει με ευθύνη του τη χώρα σε νέες εκλογές, προκειμένου να αναδειχθεί σε πρώτο κόμμα και να λάβει το μπόνους των πενήντα εδρών ενός εκλογικού συστήματος που μέχρι χθες ο ίδιος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε «καλπονοθευτικό».

Στο μεταξύ, τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι σαφή.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο France 24, εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι «οφείλουμε να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα».

«Οι Έλληνες πολιτικοί και ο ελληνικός λαός έχουν στα χέρια τους την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο κ. Μπαρνιέ αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες που καλείται να καταβάλει ο ελληνικός λαός είναι στα όρια του δυσβάστακτου, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι προτιμότερο η Ελλάδα να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση που συνδυάζει πειθαρχία και αλληλεγγύη, μαζί με τους εταίρους της και όχι μόνη της.

«Μεγάλη ανησυχία» εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο κ. Βεστερβέλε χαρακτήρισε το ναυάγιο «σοβαρή αντιξοότητα» προσθέτοντας πως «είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την εμπιστοσύνη που απαιτείται επειγόντως για την ικανότητα της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις».

Όλα αυτά, την ώρα που η χώρα τελεί υπό κατάρρευση, ενώ παράλληλα Άγκυρα και Σκόπια ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν στο ΝΑΤΟ τον… κοινό εχθρό!

Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες