Pages

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Διακομιδή ασθενών στην Πάρο αξίας 4.000 ευρώ(!)

Για αυθαιρεσίες που έχουν στοιχίσει ακόμη και ανθρώπινη ζωή κατηγορούν τον πρώην διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού. 

Οι καταγγέλλοντες τονίζουν ότι ο πρώην Διευθυντής δεν επέλεγε για τη διακομιδή των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου το αεροσκάφος του Βελεντζείου Ιδρύματος που είχε μηδενικό κόστος για τους ασθενείς (γιατί ήταν προσφορά του Ιδρύματος), αλλά προτιμούσε τη μεταφορά τους με...
καΐκι, το οποίο επιβάρυνε εκείνους και κατ’ επέκταση και τα ασφαλιστικά ταμεία με 3.500 - 4.000€, ή με super puma, με ακόμη μεγαλύτερο κόστος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ο Ευρυπίδης Ακάλεστος, εκπρόσωπος του Βελεντζείου, δημοτικός σύμβουλος Πάρου και ένας από τους χειριστές του αεροσκάφους, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των κατοίκων και επισκεπτών, συμπληρώνοντας ότι ο πρώην Διευθυντής συκοφαντούσε στην τοπική κοινωνία ακόμη και την πτητική ικανότητα του αεροσκάφους, αμφισβητώντας και την πιστοποίησή του από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ο ίδιος, από το 2007 έως το 2010, το αεροσκάφος πραγματοποίησε 550 διακομιδές. Ύστερα από ένα διάλειμμα μηνών, το καλοκαίρι του 2011 και κατά τη θητεία του πρώην Διευθυντή, το αεροσκάφος δεν πραγματοποίησε ούτε μία πτήση, ενώ προτιμούνταν το καΐκι του νησιού. Όπως σημειώνει ο κ. Ακάλεστος, οι κάτοικοι και οι ασθενείς διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτό το καθεστώς„ οδηγώντας τον πρώην Διευθυντή σε παραίτηση.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, δεν έγιναν διακομιδές με το καΐκι, καθώς δεν ευνοούσαν οι καιρικές συνθήκες και προτιμήθηκε το αεροπλάνο. Ωστόσο, ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του για το τι θα γίνει τους επόμενους (θερινούς) μήνες, μιας και ο πρώην Διευθυντής εργάζεται πλέον ως γιατρός στο Κ.Υ. και μπορεί να εφαρμόσει και πάλι την πολιτική που ακολούθησε πέρσι αναφορικά με τη διακομιδή των ασθενών.

Εκτός αυτού, ο κ. Ακάλεστος, όπως μας είπε, έχει πληροφορίες πως ο πρώην Διευθυντής έχει αγοράσει πλωτό σκάφος στο όνομα τρίτων, το οποίο σκοπεύει και να προωθήσει ως μέσο διακομιδής των ασθενών στη βάρδια του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

Η οδοντίατρος Ελισάβετ Κοκελίδου, νυν διευθύντρια του Κ.Υ. Πάρου, συμφωνεί με τα λεγόμενα του Ευρυπίδη Ακάλεστου και διαβεβαιώνει πως έχει στείλει σχετικά έγγραφα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, χωρίς να λάβει σχετική απάντηση.

Έχει μάλιστα κάνει και επανειλημμένως συστάσεις στον πρώην Διευθυντή και νυν γιατρό του Κέντρου Υγείας, ενημερώνοντάς τον πως δεν θα φέρει ευθύνη εάν χαθεί ανθρώπινη ζωή λόγω μη έγκαιρης διακομιδής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δημήτρη Τσιργή, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, μας απάντησε κατηγορηματικά πως δεν έχει στη διάθεσή τους πρόσφατη καταγγελία αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Επιπλέον, σημειώνει ότι μετά και την παρέμβαση των κ.κ. Λοβέρδου και Πολύζου, το αεροσκάφος τέθηκε σε λειτουργία χωρίς προβλήματα, υπαγόμενο στο ΕΚΑΒ.

Ο ΣΚΑΪ προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον πρώην Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου, ο οποίος όμως δεν απαντά ούτε στο κινητό του τηλέφωνο, ούτε στο σταθερό του Κ.Υ.

2 σχόλια:

  1. Καιρός ήταν, ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που δεν φοβούνται και λένε τα πράγματα με το όνομά τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι τα λέγαμε καιρό,συγκρούστηκαμε μαζί του αλλά δεν είχε γίνει τίποτα.Ελπίζω κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ειναί τιμή για τη Πάρο να έχει ένα τέτοιο αεροσκάφος που λύνει στην ουσία τα χέρια όλων των γιατρών.Επιτέλους να πέσουν οι μάσκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες