Pages

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η Τηλεόραση του Alpha, ο Μυτιληναίος και η ΔΕΗ…

Η συνέχιση των ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha αλλά και περιθωριακής οικονομικής εφημερίδας εναντίον του Ε. Μυτιληναίου και της ομώνυμης εταιρείας όπως δείχνει  το παρασκήνιο και οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν όλο και πιο πολύ τα όσα αναφέραμε για κόντρες εκατομμυρίων  ευρώ, με φόντο τις επικείμενες...
αποκρατικοποιήσεις, ειδικά στο κομμάτι της ενέργειας.

Έτσι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για στοχοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρηματία από επιχειρηματικούς κύκλους οι οποίοι φυσικά και δραστηριοποιούνται στο τομέα της ενέργειας και διατηρούν στενές σχέσεις με το περιβάλλον του νέου αφεντικού της τηλεόρασης του Alpha, του κ. Κοντομηνά. Μάλιστα κυρίως το θέμα έχει να κάνει με τα φιλέτα της ΔΕΗ, εν όψει της αποκρατικοποίησης της και της πώλησης συγκεκριμένων μονάδων - φιλέτων, με το ενδιαφέρον των μεγάλων οικογενειακών - επιχειρηματικών τζακιών της Ελλάδας να έχει στραφεί σε αυτές.

Μάλιστα και επίσημα ο κ. Μυτιληναίος επιβεβαίωσε ουσιαστικά το πιθανό ενδιαφέρον του ομίλου για τις αποκρατικοποιήσεις. Αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα να έχουν βγει τα μαχαίρια, κάτι οποίο οδήγησε στην πρόσφατη επίθεση εναντίον της Μυτιληναίος, επίθεση η οποία θεωρούμε σίγουρο ότι θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί το αμέσως προσεχή χρονικό διάστημα και σε κάθε περίπτωση λίγο πριν τις αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε, επίσης, ότι πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι φήμες ότι ο όμιλος Μυτιληναίου, διακριτικά και αθόρυβα, προχωράει  σε συνεργασία με την Silchester International Investors Limited στην αγορά/εξαγορά της ΔΕΗ. Τώρα αν αναρωτιέστε ποία είναι η Silchester International Investors Limited, να σας αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο βρετανικό Fund (το οποίο θεωρείται πολύ σοβαρό, με long τοποθετήσεις στις αγορές εδώ και χρόνια) κατέχει ήδη το 13,8% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, μια επενδυτική τοποθέτηση που κάποιοι ισχυρίζονται ότι έγινε σε συνεργασία – συνεννόηση με τον όμιλο Μυτιληναίου. Σε κάθε περίπτωση η ιδιαίτερη κινητικότητα του Ομίλου Μυτιληναίου εν όψει των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων και τα όσα αναφέραμε παραπάνω έχουν εκνευρίσει κάποιους, κάτι το οποίο το διαπιστώσαμε τις τελευταίες ημέρες.

http://www.badmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες