Pages

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση

Το Πάσχα πέρασε, η σταύρωση και η Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάστηκε σε κάθε μέρος της χώρας μας.
Οι μέρες όμως που έρχονται θα αποτελέσουν ορόσημο για την δική μας οικονομική σταύρωση, χωρίς όμως να υπάρξει στο άμεσο μέλλον και οικονομική ανάσταση.
Ένα χρόνο μετά την είσοδό μας στο ΔΝΤ τίποτα δεν προμηνύει ότι θα πάμε καλύτερα, το έλλειμμα ξέφυγε φτάνοντας στο 10,5% από 9,5% που προβλεπόταν, έτσι την διαφορά, η οποία είναι περίπου 3,5 δις ευρώ θα την πληρώσουν πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Κάθε αποσπασματικό μέτρο που πήραν οι "ειδικευόμενοι μάγοι" της κυβέρνησης απέτυχε, γι’ αυτό τώρα οι ίδιοι, υπακούοντας πάντα στα γνωστά αφεντικά τους, κυριολεκτικά θα μας σουβλίσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που τυχαίως διαρρέουν "κύκλοι" της κυβέρνησης, για αρχή θα υπάρξουν περικοπές στις φοροαπαλλαγές.
Οι φοροαπαλλαγές που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι: ...
  • Η έκπτωση των τόκων στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας
  • Οι ιατρικές δαπάνες
  • Τα ασφάλιστρα ζωής
  • Τα δίδακτρα για φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα
  • Το ενοίκιο πρώτης κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν
  • Ο μειωμένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
  • Ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ (13%) σε προϊόντα και υπηρεσίες
  • Το αφορολόγητο για αγορά, κληρονομιά, γονική παροχή πρώτης κατοικίας
  • Η διατροφή μεταξύ πρώην συζύγων.
Έπεται η αύξηση του ΦΠΑ, η μετάταξη προϊόντων από τον μικρό συντελεστή στον αμέσως μεγαλύτερο, καθώς επίσης η αύξηση των εμμέσων φόρων σε τσιγάρα, οινοπνευματώδη ποτά και πιθανόν η μετάταξη των χυμών και αναψυκτικών στην κατηγορία των οινοπνευματωδών ποτών, όλα αυτά θα έχουν άμεση επίπτωση στο εισόδημα όλων, ιδιαίτερα όμως οι χαμηλόμισθοι θα δουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται και άλλο.
Τα νησιά μας θα δεχθούν το μεγαλύτερο χτύπημα αν εξισωθεί ο ΦΠΑ και μπει ο ειδικός φόρος στους χυμούς και τα αναψυκτικά, γιατί αυτόματα οι τιμές αυτών των προϊόντων θα εκτιναχθούν στα ύψη και όπως είναι φυσικό θα γίνουμε λιγότερο ανταγωνιστικοί σε σχέση με άλλες χώρες.
Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι αδιέξοδη, μαθηματικά μας οδηγεί σε εξαθλίωση, έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς καμιά προοπτική, χωρίς ανάπτυξη. Αυτό που απομένει και πρέπει να κάνουμε είναι να ξεσηκωθούμε να τους κάνουμε αυτούς να ζήσουν τον δικό τους Γολγοθά την δική τους παρατεταμένη Μεγάλη Εβδομάδα αντί να την βιώνουμε εμείς καθημερινά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες