Pages

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εκνευρισμένος ο Παπακωνσταντίνου λέει ότι δεν κάνει “προσωπική πολιτική”

Η φτωχική βίλα του κ. Παπακωνσταντίνου στη Σέριφο
Δεν είναι προσωπική πολιτική, είναι κυβερνητική πολιτική για να σωθεί η χώρα, είπε από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, εμφανώς εκνευρισμένος και σε μια προφανή προσπάθεια να αναζητήσει στηρίγματα για τις επιλογές του.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται ο ίδιος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν ασκεί προσωπική αλλά εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική και ότι ο ίδιος «κρίνεται από... τους Έλληνες πολίτες και, βεβαίως, ανά πάσα στιγμή από τον πρωθυπουργό».

Και συμπλήρωσε: «Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Εκφράζω την πολιτική μιας κυβέρνησης που αποφάσισε να μην αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει». Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συγκρουσθεί «με συμφέροντα και λαϊκίστικες φωνές, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».

Είναι φανερό ότι ο τσάρος της οικονομίας δέχεται ισχυρότατες πιέσεις, βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς βάλλεται πανταχόθεν, όχι όμως χωρίς λόγο. Δεν είναι ότι κάποιος πρέπει να θυσιαστεί γιατί η οικονομία δεν πάει καλά, κι επομένως το εξιλαστήριο θέμα θα πρέπει να είναι ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο βασικός εκφραστής της πολιτικής του Μνημονίου. Εχει βάλει ορθά πλατιά την υπογραφή του στο κείμενο που υποτίθεται ότι θα έσωζε τη χώρα μας. Είναι αυτός που πέτυχε τη μεθόδευση των συχνών αναθεωρήσεων χωρίς να ερωτάται η Βουλή.

Είναι αυτός που έχει φέρει πάνω από 2.000 σελίδες φορολογικής νομοθεσίας μέσα σε λίγους μήνες. Είναι αυτός που επιμένει ότι η συγκεκριμένη πολιτική θα έχει αποτέλεσμα, όμως μέχρι στιγμής όλα τα στοιχεία δείχνουν πλήρη διάλυση.

Είναι αυτός που δεν πρέπει να ξεχνάμε μίλησε πρώτος για Τιτανικό ανεβάζοντας στα ύψη τα spreads.

Είπε, όμως και μια αλήθεια από τις ΗΠΑ ο κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν είναι προσωπική του επιλογή ότι έχει γίνει. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της και θα θερίσει τις θύελλες που έρχονται. Το ζήτημα είναι όμως μέχρι πότε θα πληρώνει ο κόσμος λανθασμένες επιλογές μαθητευτόμενων μάγων.

Και τελικά, αν η αλλαγή ενός προσώπου θα αντιστρέψει την πορεία προς τον γκρεμό ή απαιτείται γενική πολιτική αλλαγή.
 
Πηγή: Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες