Pages

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ακρίβεια και τοπική αγορά

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες λόγω της αυξημένης ζήτησης οι έμποροι ανεβάζουν τις τιμές των φρούτων, λαχανικών και κρεάτων παρόλο που υπάρχει επάρκεια αυτών των αγαθών.
Η ανεξέλεγκτη διαμόρφωση των τιμών των εμπορευμάτων έχει οδηγήσει σε μια καθαρή ληστεία σε βάρος των καταναλωτών, που βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται δραματικά.
Ο Εμπορικός σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου στην ιστοσελίδα του προτρέπει εμάς τους...
καταναλωτές να προτιμήσουμε τα ντόπια καταστήματα για τις αγορές μας και τους εμπόρους να συγκρατήσουν τις τιμές ανατρέποντας την εικόνα της ακρίβειας.
Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Οι έμποροι ακολουθούν τις συστάσεις του συλλόγου τους; γιατί εμείς ως καταναλωτές δεν έχουμε την δυνατότητα να ψωνίσουμε από άλλα καταστήματα εκτός του τόπου μας.
Δυστυχώς οι προτροπές του εμπορικού συλλόγου ισχύουν μόνο για τους καταναλωτές γιατί μετά από μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε το μέγεθος της ακρίβειας και της διαφοράς τιμών που υπάρχει ανάμεσα στα νησιά μας και την πρωτεύουσα, το κόστος των μεταφορικών δεν μπορεί να είναι πάντα η δικαιολογία των εμπόρων για την ακρίβεια, (το κόστος μεταφοράς δεν επιβαρύνει τον έμπορο πάνω από τα 7 με 10 λεπτά το κιλό), πως λοιπόν εμείς πληρώνουμε σχεδόν στο διπλάσιο ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά; (Συγκεκριμένα να σας πω ότι χθες αγόρασα ένα μαρούλι και ένα αγγούρι στην τιμή του ενός ευρώ το καθένα).
Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών καθημερινά ενημερώνει για τις τιμές χονδρικής πώλησης των φρούτων λαχανικών και κρεάτων, μπαίνοντας εδώ θα διαπιστώσετε και εσείς την μεγάλη απόκλιση στις τιμές χονδρικής και λιανικής, παρατηρήστε ιδιαίτερα ότι τα αγγούρια και οι αγκινάρες πωλούνται με το ζευγάρι.
Και κάτι τελευταίο τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα μοναδικά προϊόντα για τα οποία υπάρχει ακόμη ελεγχόμενο ποσοστό κέρδους και εδώ έχει την δυνατότητα το τμήμα εμπορίου αλλά και η Αστυνομία να κάνει ουσιαστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν υπερβολικές τιμές.
Σε μια εποχή που οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν στην συγκράτηση των τιμών καταναλωτή.

1 σχόλιο:

  1. Να σχολιάσω...τι να σχολιάσω Χριστιανέ μου; Για ακρίβεια μιλάμε
    -Νάτος ..νάτος ο Πρωταθλητής..;;;
    Ακριβό το «σπόρ»;;;
    -Γκρεμίστε τα τείχη να περάσει..το καμάρι μας;
    Τάβαλα με την γυναίκα μου.
    -Πάρε το μηνιάτικο και βγάλτα πέρα....
    -Καλοσύνη σου για το κουβαρνταλίκι μου λέει..από πότε περιφρονείς το χρήμα;..αυτά δεν φτάνουν ούτε για τις ΔΕΚΟ.
    -Τις πές ..; της λέω ..να κόψεις τις παρέες με τις προαναφερόμενες έχουμε λιτότητα.
    - Βάζει τα κλάματα...Να κόψω μου λέει την ΔΕΗ;
    -Να κόψω την ΟΥΛΕΝ;
    -Να κόψω την Wind;...την INTERAMERIKAN;…
    -Μην συνεχίζεις... θα κόψω τις φλέβες μου....!!
    Βρε γυναίκα δεν βλέπεις ότι οι παροχές υπηρεσιών με ΦΠΑ, γίνανε θηλιά αγχόνης, που την φοράει σαν μόδα γραβάτας και κυκλοφορεί ο κάθε «πικραμένος»;
    Πάμε στο SUPER MARKET, απλώνω το χέρι να πάρω συσκευασμένα τυροπιτάκια, άστα μου λέει ....θα σου φτιάξω εγώ χειροποίητα....και τα βγάζει απ το καρότσι.
    -Και πίτσα;
    -Και πίτσα!
    - Και αφρό για ξύρισμα;
    -Αυτό να το κάνεις εσύ με πράσινο σαπούνι και πινέλο.
    -Θα κατεβάσω καντήλια και εικόνες....
    -Ας το αυτό το έχει αναλάβει η Κομισιόν...μην σβαρνάς σε ξένο χωράφι...
    Κτυπάω πρωτάθλημα στην τρέλα...η ακρίβεια με «εμπνέει»
    -Θεέ μου ψελλίζω τι άλλο να κόψω;..
    Κι ακούω το «παράλογο»
    -Ψυχραιμία αγάπη μου ...Μην κοιτάς......κάτω..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες