Pages

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ρεκόρ απόκλισης, κατά 11%, από τους στόχους του προϋπολογισμού

Ο Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης με αφορμή την 3η κατά σειρά παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Πόση ικανοποίηση άραγε, μπορεί να αισθάνεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όταν έχει καταφέρει να καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο;
  • Ρεκόρ απόκλισης, κατά 11%, από τους στόχους που η ίδια είχε θέσει, για την αύξηση των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 1ο τρίμηνο του 2011.
  • Ρεκόρ αδυναμίας για την είσπραξη των εσόδων, μετά και από την ανακοίνωση για 3η κατά σειρά παράταση στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (12/04/2011).
  • Ρεκόρ γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας και αύξησης κόστους βεβαίωσης και είσπραξης, αφού... πολίτες και επιχειρήσεις, δοκιμάζονται καθημερινά επισκεπτόμενοι τις αρμόδιες ΔΟΥ προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης.
  • Ρεκόρ προχειρότητας στην οργάνωση και λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης Taxisnet, η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις ενημέρωσης και αδυναμία υποδοχής δηλώσεων.
  • Ρεκόρ αφερεγγυότητας, σε μια περίοδο που η χώρα αξιολογείται καθημερινά.
Η Ν.Δ., καλεί επιτέλους την κυβέρνηση να απαντήσει, εάν θα αναληφθούν και καταλογιστούν ευθύνες, για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες