Pages

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Πολιτική πράξη ή αναγκαιότητα;

Επιτέλους πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η εκλογή της δημοτικής αρχής είναι πράξη πολιτική και όχι κομματική, δεν αφορά πρόσωπα, αλλά το συμφέρον του τόπου μας.
Κάθε τέσσερα χρόνια, εμείς οι πολίτες καλούμαστε να προσέλθουμε στις κάλπες για να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στο δημοτικό συμβούλιο. Και όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, οι δημοτικές εκλογές χρησιμοποιούνται έμμεσα ή άμεσα από τα κόμματα, ως μέσο εξαγωγής συμπερασμάτων για τη δήθεν πολιτική δύναμη του κάθε κόμματος.
Πρόκειται για μία επιχείρηση νόθευσης ενός θεσμού ο οποίος ποτέ σχεδόν δεν αφέθηκε ελεύθερος από τα κόμματα, να αναπτυχθεί μέσα στο κλίμα της πολιτικής ανεξαρτησίας που απαιτεί και προϋποθέτει η αποστολή του.
Χθες έγινε το πρώτο βήμα στην Αντίπαρο, για την συγκρότηση ενός ενιαίου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού.
Οι μέχρι σήμερα ενδιαφερόμενοι για την θέση του δημάρχου, συμφώνησαν για το κοινό συμφέρον, στην δημιουργία ενός και μόνο συνδυασμού για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Όλοι μαζί ενωμένοι σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, με αντίπαλο τα προβλήματα του νέου δήμου μας, και όχι με αντίπαλους τους συναδέλφους μας, συμπολίτες μας, γείτονές μας, του άλλου συνδυασμού.
Με αυτόν τον τρόπο οι δημοτικοί σύμβουλοι, μαζί με τον δήμαρχο θα προχωρήσουν σε τολμηρές αποφάσεις και πρωτοβουλίες και θα έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση, χωρίς υπαγορεύσεις, χωρίς αγκυλώσεις.
Όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς συνδυασμούς, χωρίς αντιπαλότητες και εγωισμούς.
Δεν γνωρίζω αν αυτή η προσπάθεια θα έχει τα σωστά αποτελέσματα, πιστεύω όμως ότι η αναγκαιότητα της στιγμής απαιτεί αυτή την πολιτική πράξη.

5 σχόλια:

  1. Διαφωνώ με την δημιουργία ενός και μόνου ψηφοδελτίου γιατί από μόνο του εγκυμονεί πολλούς κινδύνους στην άσκηση της εξουσίας η οποία κάποια στιγμή μπορεί να δράσει υπεροπτικά απέναντι στους πολίτες.
    Συμφωνώ στην δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού ο οποίος θα απαρτίζεται από άτομα που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν και θα έχει ως σκοπό την ενότητα του νησιού και την παραγωγή έργου χωρίς σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος δεν γνωρίζει πως εξελίσσονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ μπορεί να γράφει και να λέει ό, τι θέλει.
    ΧΩΡΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.

    Χρηστος Καραγιαννιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργία Ενιαίου Ψηφοδελτίου
    ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
    http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html

    Αντιπαριώτες: http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html

    Λαρισαίοι:
    http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82

    Κομοτηναίοι:
    http://fonirodopis.gr/press/?p=12718

    Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
    Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
    Το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2002:
    μαζεύτηκαν και έβαλαν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ τα ονόματα όσων ήθελαν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφισε ο καθένας όσους είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
    Και όσους βγήκαν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους έβαλαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, και αποτέλεσαν το δημοτικό συμβούλιο που ήθελε το χωριό και όχι οι γραφειοκράτες!

    http://enieopsifodeltio.wordpress.com
    http://apps.facebook.com/causes/61685

    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html

    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

    Του ΕΝΙΑΙΟΥ τα παιδιά
    (στο σκοπό "Της Αμύνης τα παιδιά!")

    Το έχει γράψει ήδη η Ιστορία πώς σταματάμε την κάθε μοναρχία:
    με ψηφοδέλτιο ΕΝΙΑΙΟ όπως ο Ρήγας και οι Φιλικοί, τού ΄21 οι εμπνευστές!
    Με ΕΝΙΑΙΟ οι πρώτες εκλογές εγίναν, και τώρα είμαστε εμείς συνεχιστές!

    Του ΕΝΙΑΙΟΥ τα παιδιά, σε συλλόγους και σχολεία,
    δίχως μίσος και διχόνοια, χωρίς μίζες και λαμόγια,
    δυνατή αλληλοβοήθεια, αισιόδοξοι στ΄ αλήθεια!
    Δίχως μίσος και διχόνοια, χωρίς μίζες και λαμόγια,
    δυνατή αλληλοβοήθεια, αισιόδοξοι στ΄ αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ΄αυτή τη διεύθυνση φαίνεται σε πόσα μέρη είχαν ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές:
    http://ekloges-prev.singularlogic.eu/2006static/dimnom31.htm

    Αν σε μια περιοχή δεν πειστούν οι φανατικοί διχαστικοί να μπουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, τότε μπορεί να κατεβεί ένα τέτοιο ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους συμφιλιωτικούς για να δει ο κόσμος τη διαφορά στο στόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοινοποιώ στούς σεβαστούς αναγνώστες του blog σας τίς θέσεις μου για το ενιαίο ψηφοδέλτιο καί τήν Τοπική Αυτοδιοίκησι τίς οποίες εκφράζω στο βιβλίο μου με τίτλο : Ζητείται επειγόντως Δημοκρατία, καθώς καί στο βλογκ μου με τίτλο
    www.antikallikratis.blogspot.com.
    Μ΄ενδιαφέρουν οι τυχόν ενστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες