Pages

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.

Τεράστιο πρόβλημα με την εξεύρεση καταλυμάτων αντιμετωπίζουν δεκάδες αστυνομικοί υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί ή πρόκειται να αποσπαστούν στις Κυκλάδες.

Συγκεκριμένα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδοθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις προκειμένου όποιος αστυνομικός επιθυμεί να αποσπαστεί για την θερινή περίοδο σε τουριστικά μέρη, μεταξύ αυτών και η Μύκονος , Πάρος και Σαντορίνη, να το δηλώσει στην υπηρεσία του.

Για τους παραπάνω τρεις προορισμούς υπάρχει μεγάλη απροθυμία των αστυνομικών υπαλλήλων για μετακίνηση, λόγω του υψηλού κόστου ζωής και διαμονής.

Το θέμα άρχισε να δείχνει πολύ σοβαρό μετά την ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων η οποία καλεί το Αρχηγείο να μην εκδοθεί καμία διαταγή απόσπασης εαν οι δήμαρχοι των νησιών δεν φροντίσουν να παρέχουν δωρεάν διαμονή στους αστυνομικούς που θα αποσπαστούν στα νησιά τους.

Ήδη δέκα αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί στην Μύκονο υπέβαλαν αναφορά επιστροφής τους εξαιτίας του υπέρογκου κόστου διαμονής τους που δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί με 1000 ευρώ μισθό, την στιγμή που τους ζητάνε 6.000-7.000 ευρώ για ένα δωμάτιο.

Στην Πάρο έχουν ήδη αποσπαστεί 12 δόκιμοι αστυνομικοί τα έξοδα των οποίων καλύπτει η υπηρεσία τους και αναμένονται άλλοι 20 περίπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό.


Επίσης θα σταλεί και ομάδα της ΕΟΠΤΑ , αλλά όχι με μόνιμους αστυνομικούς ολόκληρο το καλοκαίρι, αλλά σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα άτομα θα εναλλάσσονται ανά περιόδους. Η σκέψη αυτή έγινε μετά τα "παρατράγουδα" που έγιναν το 2021 από ορισμένα μέλη αυτής της ομάδας.

Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει γνώση του θέματος και ότι θα φροντίσει να βρει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των αστυνομικών, προκειμένου το νησί να έχει επαρκή αστυνόμευση την θερινή περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες