Pages

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

ΥΠΕΡΔΟΜΗΣΗ -ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ "ΑΡΧΙΛΟΧΟ".

Μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του "ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ" στην Παροικιά εχθές το βράδυ.

Η συνάντηση υπό την μορφή του ελεύθερου βήματος έγινε με πρωτοβουλία του "Αρχίλοχου" και τέθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία που έχει πάρει το νησί τα τελευταία χρόνια και οι επιπτώσεις που έχουν οι παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Τοποθετήσεις έκαναν ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Κώστας Μπιζάς, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κουντρομιχάλης, ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Κώστας Ροκονίδας, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και πολλοί πολίτες που παρευρέθηκαν στο κάλεσμα.

Ο Ανεξάρτητος δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κουντρομιχάλης στην τοποθέτηση του επισήμανε ότι"αυτή την περίοδο παρατηρούμε τρία φαινόμενα στην Πάρο α) την υπερδόμηση από επενδυτές οι οποίοι αγοράζουν μανιωδώς , β) την παράνομη δόμηση με καταστρατήγηση των πολεοδομικών όρων και την έλλειψη σεβασμού στην αρχιτεκτονική του νησιού και γ) την αυθαιρεσία-καταπάτηση δημόσιων, κοινοχρήστων χώρων όπως οι παραλίες οι οποίες έχουν κατακλυσθεί με ομπρέλες και ξαπλώστρες κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στην Πάρο, εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και μεγαλύτερη ευαισθησία των πολιτών στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι "η ευαισθησία για το περιβάλλον δεν είναι κτήμα κανενός, δεν έχει κανείς το δικαίωμα οικειοποίησ'ή της , δεν είναι προνόμιο των αριστερών ή των δήθεν αριστερών, είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων των πολιτών" και συνεχίζοντας επισήμανε το νέο φαινόμενο που κυριαρχεί στο νησί μας "η σιωπή είναι το νέο προιόν που αγοράζεται  και έχει μεγάλη ζήτηση τελευταία στο νησί, σιωπή για όλα τα κακώς κείμενα , στο όνομα οικονομικών συμφερόντων ή στο όνομα πολιτικών συμφερόντων, ένα φαινόμενο για το οποίο όλοι πρέπει να αντιδράσουμε και να καταγγείλουμε".

Την συζήτηση άνοιξε ο Χρήστος Γουρδούκης ο οποίος έκανε και την εισαγωγή της συζήτησης με μια αναδρομή στο παρελθόν και με του οποίου την παραίνεση ο "Αρχίλοχος " προγραμμάτισε την συζήτηση.

Στην θεματολογία που είχε ανακοινωθεί αναφερόταν και το θέμα του αεροδρομίου με τις αρνητικές επιπτώσεις όπως ανέφεραν στο περιβάλλον του νησιού. Στην συζήτηση έγινε ξεκάθαρο από όλους τους θεσμικούς ομιλητές (δήμαρχο, Έπαρχο, Ροκονίδα, Συρμαλένιο, Κουντρομιχάλη) ότι η Πάρος είναι υπέρ του αεροδρομίου και κάθε αρνητική προσπάθεια από οποιοδήποτε αυτή την στιγμή βλάπτει ανεπανόρθωτα το νησί και δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Αρνητική θέση για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου πήρε με επιστολή του ο ΟΠΑΣ.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και θα πάρουν μορφή δράσης .

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες