Pages

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΝΕΟ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ...ΛΥΣΗ-ΛΥΤΡΩΣΗ ΓΙΑΤΗΝ ΠΑΡΟ.


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Δήμαρχος ...έβαλε το νερό στο αυλάκι για την μεταφορά του επιβατηγού Λιμένα εκτός Παροικιάς.

Έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών που κόστισε στην Παροικιά την ολοκληρωτική απαξίωση της από τις λανθασμένες και γεμάτες προσωπικά συμφέροντα επιλογές ανθρώπων χωρίς όραμα που βρέθηκαν  δυστυχώς να διοικούν αυτό τον τόπο από θέσεις θέσεις ευθύνης, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού μας και της πρωτεύουσας του, το οποίο και είναι και η κύρια αιτία δεινών των κατοίκων και επισκεπτών.

Το πρόβλημα δεν λύθηκε , ούτε το έργο άρχισε, αλλά επιτέλους  κάποιοι αντελήφθησαν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και πρέπει από κάπου να αρχίσουμε, όχι για μας αλλά για τα παιδιά μας, τα οποία αν πριν δέκα είκοσι χρόνια κάποιοι άλλοι θα είχαν πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις, τώρα θα ζούσαν σε σε μια ανθρώπινη και φιλόξενη πόλη.

Σήμερα στο δημαρχείο, δημοτική αρχή, Λιμενικό ταμείο , υπηρεσιακοί παράγοντες και μελετητές βρέθηκαν για πρώτη φορά και συζήτησαν το θέμα και επισκέφθηκαν περιοχές που θα μπορούσε να μεταφερθεί το Λιμάνι.

Αισθάνομαι δικαιωμένος διότι ήμουν ο πρώτος αιρετός σε αυτήν την δημοτική αρχή που από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μου ως αντιδήμαρχος αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος Παροικιάς, έθεσα έχοντας την στήριξη του συναδέλφου μου Παναγιώτη Κεμπάμπη το θέμα της μεταφοράς του επιβατηγού Λιμένα με ιδιαίτερη πίεση η οποία τελικά έφερε αποτελέσματα.

Μάλιστα όταν το θέμα το έθεσα και σε ανοικτή συνάντηση στον Αρχίλοχο, κάποιοι με ειρωνεύτηκαν και μειδίαζαν στο άκουσμα της πρότασης. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν θέσεις ευθύνης στο παρελθόν και αποχώρησαν από αυτές χωρίς καν να αφήσουν ένα μικρό στίγμα της προσφοράς τους, ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που εναντιώθηκαν και σαμποτάρησαν το νέο νοσοκομείο Πάρου επειδή θεωρούσαν ότι ήταν ενάντια στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα και άλλα πολλά.

Τώρα είναι η ώρα και όχι κούφιων προεκλογικών υποσχέσεων και λόγια του αέρα, χρειάζονται απτές αποδείξεις για την σοβαρότητα των ενεργειών και την αξιοπιστία των εξαγγελιών.

Άμεσα προμελέτη και δημοπράτηση της οριστικής μελέτης μέσα στο 2022, μόνο έτσι θα δείξετε την πραγματική σας θέληση.

Τα σημεία τα οποία επισκέφθηκαν οι μελετητές ήταν πολλά, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή χωροθέτησης και πρέπει να ληφθούν υπόψιν τρεις βασικές παράμετροι για την οριστική απόφαση α) η επιλογή του χώρου να μην καθιστά την Πάρο δεύτερο ακτοπλοικό προορισμό, δηλαδή τα πλοία  να καταπλέουν πρώτα στην Πάρο και μετά στα υπόλοιπα νησιά β) Να μην υπάρχουν έντονες τοπικές αντιδράσεις για το σημείο που θα επιλεγεί, δεν πρέπει να μεταφέρουμε το πρόβλημα από τη Παροικιά σε κάποιο άλλο χωριό και γ) στο σημείο που θα επιλεγεί το ΓΠΣ της Πάρου να προβλέπει τη εκτέλεση  τέτοιου είδους έργων.

Φανταστείτε μια Παροικιά χωρίς λιμάνι , κανένα πρόβλημα κυκλοφοριακό, ούτε ενοικαζόμενα, ούτε λεωφορεία, χωρίς ατμοσφαιρική ρύπανση και έναν υπέροχο όρμο για τουριστικά σκάφη, τουλάχιστον ας έχουμε δικαίωμα στο όνειρο.

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες