Pages

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα στην Πάρο

Επίσκεψη στην Πάρο πραγματοποίησε, κατά το διάστημα 18 έως 22 Ιουνίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., Φίλιππος Φόρτωμας, στo πλαίσιo της οποίας συναντήθηκε με τις αρχές του νησιού, καθώς και με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματιών.

Αρχικά, το Σάββατο 19 Ιουνίου επισκέφθηκε το Επαρχείο Πάρου, όπου ενημερώθηκε από τον Έπαρχο Πάρου, κ. Κώστα Μπιζά για όλα τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη στελέχωσης του Επαρχείου με το απαραίτητο προσωπικό. Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της  συντήρησης των οδικών δικτύων, καθώς και του καθαρισμού των ρεμάτων, όπως και άλλα επιμέρους ζητήματα (Τουρισμός και κλαδικά αιτήματα, αεροδρόμιο Πάρου, πορεία εμβολιασμών).

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας συναντήθηκε με το Δήμαρχο του νησιού κ. Μάρκο Κωβαίο και συζήτησαν για τα αναπτυξιακά έργα που πρόκειται να γίνουν στην Πάρο, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και για την εξέλιξη άλλων έργων (όπως η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Πάρου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μαρμάρων), αλλά και  για ζητήματα καθημερινότητας.

Την ίδια ημέρα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, αρχικά με την Πρόεδρο της Κοινότητας Παροικιάς κ. Μαργαρίτα Αργουδέλη, όπου συζήτησαν για θέματα της καθημερινότητας, αλλά και για την εξέλιξη της κατασκευής του νέου Γυμνάσιου Πάρου και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Κοινότητας Αγκαιριάς κ. Κώστα Πούλιο, ο οποίος εξέθεσε στο Βουλευτή Κυκλάδων την ανάγκη δημιουργίας του βιολογικού της Κοινότητας.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παροικιάς, κ. Παναγιώτη Κεμπάμπη, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου τους υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Μαρία Κουτσονικολή, η οποία τους ενημέρωσε για την πορεία των εμβολιασμών στο νησί, καθώς και για τις ανάγκες του Κ.Υ. σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και το Λιμεναρχείο Πάρου, όπου είχε αντίστοιχα συναντήσεις με τον Διοικητή και τον Λιμενάρχη. Αμφότεροι του έθεσαν το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών τους, το οποίο γίνεται εντονότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το απόγευμα της Κυριακής παρέστη στον Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Λευκών και στη συνέχεια μετέβη στον Κώστο, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο Κοινότητας, κ. Ειρήνη Ρούσσου και κατοίκους του χωριού.

Τη Δευτέρα παρευρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Σωματείου Αλιέων κ. Δημήτρη Σκιαδά, όπου συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες αλιείς του νησιού. Επίσης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου και Αντιπάρου “Ποσειδώνας” κ. Παναγιώτη Αμανατίδη, ο οποίος έθεσε υπόψη του το ζήτημα της μείωσης σύνταξης 30% στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων από 1/4/22 αλλά και της εξαίρεσης των ενοικιαζόμενων δωματίων από τις επιδοτήσεις που τρέχουν, λόγω της μη ύπαρξης υπαλλήλων.

Η περιοδεία του κ. Φόρτωμα στην Πάρο, ολοκληρώθηκε την Τρίτη το πρωί με την επίσκεψή του στη ΔΕΥΑ Πάρου και τη συνάντησή του με τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Καραμανέ, ο οποίος τον ενημέρωσε ενδελεχώς για τα θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού και προέβη στην παρουσίαση του σύγχρονου συστήματος τηλεελέγχου του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης. Τέλος, τον ενημέρωσε για τα έργα που έχουν κατατεθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».  

«Η επίσκεψή μου στην Πάρο ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα είχα τη δυνατότητα να αφουγκραστώ τις ανάγκες καθώς και τις αγωνίες των ανθρώπων της, των απλών ανθρώπων, των εκπροσώπων των αρχών αλλά και των πολυπληθών φίλων μου και να τους διαβεβαιώσω ότι μπορεί η πανδημία να μας κράτησε μακριά, αλλά δεν έχω πάψει στιγμή να παρακολουθώ τα συμβαίνοντα στο νησί αλλά και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις προς επίλυση των προβλημάτων. Οι προκλήσεις της εποχής μας πολλές, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό τους δίνοντας περιεχόμενο στη νησιωτικότητα και προχωρώντας σε ρυθμίσεις που θα βελτιστοποιήσουν τους όρους ζωής αλλά και την καθημερινότητα στα νησιά μας» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες