Pages

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ?

Μία περίεργη υπόθεση κυριαρχεί από εχθές και αναπαράγεται από blog και τηλεοπτικά δίκτυα. H  υπόθεση αφορά τα γυρίσματα ενός Γερμανικού ριάλιτι, τα οποία πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά σε ιδιωτικό χώρο σε περιοχή της Πάρου. 

Νομικό γραφείο των Αθηνών ενεργώντας κατά εντολή πελάτη του, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά την διακοπή των γυρισμάτων του ριάλιτι με τον ισχυρισμό ότι αυτό προσβάλει την αισθητική με τις άσεμνες εικόνες που προβάλλονται. 

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν σήμερα το μεσημέρι και η απόφαση θα εκδοθεί την Παρασκευή.

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από όλη αυτή την υπόθεση?

Το συγκεκριμένο  ριάλιτι  είναι η δεύτερη χρονιά που γυρίζεται στην Πάρο. Το νησί επιλέχθηκε από την παραγωγή μεταξύ άλλων πολλών νησιών και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν μια ισχυρή οικονομική ένεση για το 2020 και το 2021 για πολλές επιχειρήσεις στην Πάρο εν μέσω πανδημίας.

Πολλοί επαγγελματίες κατάφεραν και έμειναν οικονομικά όρθιοι από τα γυρίσματα αυτά. Ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και αρκετές άλλες επιχειρήσεις αποκόμισαν έσοδα σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα στο νησί μας ήταν ανύπαρκτη.

Εκτός αυτού με την προβολή του ριάλιτι σε μεγάλο Γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο αναδείχθηκαν οι ομορφιές του νησιού από εξωτερικά γυρίσματα που πρόβαλε η παραγωγή.

Μέχρι σήμερα καμία διαμαρτυρία ή παράπονο δεν υπήρξε από κανέναν για οτιδήποτε που αφορούσε το ριάλιτι. Ακόμη και κάτοικοι της περιοχής που γίνονται τα γυρίσματα  δεν έχουν καταλάβει ότι στην περιοχή τους πραγματοποιούνται γυρίσματα.

Και τέλος, ολόκληρη η παραγωγή διαδραματίζεται μέσα σε δύο κατοικίες οι οποίες έχουν μισθωθεί για αυτό τον σκοπό.

Γιατί λοιπόν τόσο μεγάλος θόρυβος, ο οποίος δυσφημεί την Πάρο, αφήνοντας υπονοούμενα ότι πρόκειται για νησί των οργίων και της ανηθικότητας?  

Οι κακές γλώσσες μιλάνε για αδίστακτα προσωπικά οικονομικά συμφέροντα, ιδιοκτήτη κατοικιών στην περιοχή, οι οποίες κατοικίες δεν κρίθηκαν κατάλληλες από την παραγωγή για τα γυρίσματα και τελικά επελέγησαν άλλες.

Προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο διότι θεωρούμε δεδομένη την αγάπη για το νησί όλων όσων έχουν επαγγελματικές κατοικίες και ζουν από αυτές και σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζαν τα οικονομικά συμφέροντα πάνω από την αγάπη για το νησί.

Κάποιοι άλλοι λένε ότι πίσω από αυτήν την υπόθεση κρύβονται  επιχειρηματίες οι οποίοι δεν διστάζουν να υφαρπάζουν με διάφορους τρόπους σε πλειστηριασμούς τα σπίτια των συμπολιτών μας σε συνεργασία με τις τράπεζες και να εκτελούν παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές- επεκτάσεις επί αυτών, κρυπτόμενοι πίσω από εταιρείες.

Τα ονόματα και οι περιπτώσεις αυτές είναι στην διάθεσή μας, όπως επίσης και η μαρτυρία συμπολίτη μας ο οποίος  έχασε για 120.000 ευρώ το 2020 το σπίτι της οικογένειάς του σε πλειστηριασμό, για τον οποίο μάλιστα είχε και δικαστική απόφαση για αναστολή. 

Στην κατοικία που χάθηκε από την συμπολίτη μας, αμέσως ξαφνικά ξεπετάχθηκαν δύο ακόμη αυθαίρετα κτίσματα εντός του οικοπέδου, οι εργασίες των οποίων σταμάτησαν μετά την επέμβαση της αστυνομίας και το σχηματισμό δικογραφίας.

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά έχουν σχέση με την δυσφήμηση του νησιού μας, ούτε εαν οι ίδιοι άνθρωποι βρίσκονται πίσω από από αυτό, αλλά εαν τελικά αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε δεσμευόμαστε να δώσουμε στην δημοσιότητα τα ονόματα και τις διευθύνσεις των καρχαριών της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα το παίζουν και ευαίσθητοι αριστεροί οικολόγοι.

Σχετικά με το θέμα ρωτήσαμε και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Κωνσταντίνο Φιφλή, ο οποίος μας δήλωσε τα παρακάτω:

"Η Πάρος τα τελευταία χρόνια είναι ένας δημοφιλής κινηματογραφικός  προορισμός που φιλοξενεί μεγάλες διεθνείς παραγωγές. Οι παραγωγές αυτές ενθαρρύνονται από τις τοπικές αρχές αφού προβάλουν την Πάρο και το φυσικό της τοπίο και επειδή κατά βάση εκτελούνται σε νεκρό τουριστικό χρόνο, τονώνουν την τοπική οικονομία. Σχετικά με σχόλια που δημοσιεύτηκαν  σε ιστότοπους , δημοσιευματα για δήθεν πρόκληση παράνομων επενεργειών στο περιβάλλον για όχληση και διαμαρτυρίες πολιτών της περιοχής. Ουδέν ψευδέστερο. Καμία διαμαρτυρία δεν έχει περιέλθει σε οποιαδήποτε αρχή του νησιού. Η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια".

Ηλίας Κουντρομιχάλης 

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες