Pages

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Παρέμβαση ΗΛΙΑ ΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΑΛΗ για επιβληθέντα πρόστιμα σε Παριανούς επιχειρηματίες.

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Kύριε Πρόεδρε

Σας ενημερώνω ότι με πρόσφατες αποφάσεις του Δημάρχου, επιβλήθηκαν τουλάχιστον δέκα πρόστιμα για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, με διπλασιασμό του ποσού όπως προβλέπει  το άρθρο 15 του Ν. 4483/2017, σε ισάριθμους  συμπατριώτες μας επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν κατέβαλαν το αντίστοιχο αντίτιμο για το 2020 στον δήμο.

Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου λειτουργώντας στο πλαίσιο του νόμου βεβαίωσε τα πρόστιμα μετά από αυτοψίες που έγιναν από την αρμόδια επιτροπή .Επειδή ζούμε σε μια ιδιαίτερη περίοδο με απρόβλεπτες εξελίξεις, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την περιορισμένη έως και μηδαμινή λειτουργία των επιχειρήσεων του νησιού μας και βρισκόμαστε μπροστά σε μια ελπίδα αισιοδοξίας με την επιστροφή στην κανονικότητα και πιστεύω ότι σαν δημοτική αρχή αλλά και σαν κοινωνία πρέπει να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν βιώσει  την χειρότερη  περίοδο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, παρακαλώ όπως το Δημοτικό Συμβούλιο  προβεί στην ακύρωση των επιβληθέντων προστίμων, δίνοντας μια εύλογη χρονική προθεσμία στους επιχειρηματίες όπως καταβάλουν το αρχικό ποσό .

Νομίζω ότι η περίοδος και οι συνθήκες που ζούμε επιβάλλουν μια τέτοια απόφαση , δίνοντας ταυτόχρονα και την ευκαιρία στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες να ξαναανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με αισιοδοξία και όχι υπό το βάρος προστίμων.

Το όλο θέμα μπορεί να διευθετηθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, γιαυτό τον λόγο : Ζητώ το θέμα να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς δημοτικού συμβουλίου με την διαδικασία του επείγοντος, επειδή ενέχει κίνδυνος καταλογισμού των προστίμων λόγω προθεσμιών.

Το θέμα θα το εισηγηθώ ενώπιων των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων.

Με εκτίμηση

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Υ.Γ  Τα πρόστιμα αφορούν,  τρεις (3) επιχειρήσεις στην Παροικιά, μία (1) στα Μάρμαρα, μία (1) στο Λογαρά, δύο (2) στην Νάουσα, δύο (2) στις Λεύκες και μία (1) στον Δρυό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες