Pages

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ, ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ...ΤΙΠΟΤΑ.

Αύριο παρασκευή 16/4 θα επισκεφθεί την Πάρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη της Ελληνικής  Αστυνομίας.

Η επίσκεψη του Υπουργού σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Πάρου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, γίνεται μετά από έγγραφη παρότρυνση του δημάρχου με την οποία του έθετε και θέματα που αφορούν το νησί μας, όπως η υποστελέχωση του Αστυνομικού τμήματος της Πάρου.

Η ανακοίνωση της επίσκεψης του υπουργού δημιούργησε πολλές προσδοκίες σε παράγοντες και φορείς του νησιού, ελπίζοντας όλοι ότι θα έχουν μαζί του μια εποικοδομητική συζήτηση και ότι θα του θέσουν μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον τομέα που δραστηριοποιούνται, όπως άλλωστε γίνεται με όλα τα κυβερνητικά στελέχη που επισκέπτονται το νησί, με τελευταίο παράδειγμα την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Πολύ γρήγορα όμως οι προσδοκίες όλων εξανεμίστηκαν. 

Ο Υπουργός θα έλθει στην Πάρο και θα δει μόνο τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο!!!

Κανένας άλλος δεν θα έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει μαζί του ή να παρακολουθήσει το τι θα συζητηθεί στην κλειστή σύσκεψη.

Και το πρόβλημα δεν είναι ο covit για αυτόν τον αποκλεισμό των τοπικών φορέων, διότι η συμμετοχή τους θα μπορούσε να γίνει και διαδικτυακά.

Δυστυχώς η επίσκεψη του Υπουργού στην Πάρο ξεκινάει με αρνητικό πρόσημο.

Η οργάνωση η οποία έχει γίνει από τους επιτελείς του είναι ατυχέστατη και ουσιαστικά προσβάλει μια ολόκληρη τοπική κοινωνία.

Εάν ήθελε ο υπουργός να κάνει μια πανκυκλαδική τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους και με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορούσε να την κάνει και από το γραφείο του διαδικτυακά. Η επίσκεψή του στην Πάρο δεν προσφέρεται για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. 

Και για να μην παρεξηγούμαι, θεωρώ τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη έναν πολύ ικανό και έξυπνο πολιτικό, όπως επίσης πιστεύω ότι είναι ένας από τους πιο πετυχημένους υπουργούς Δημόσιας Τάξης.

Έχει πάρει στην πλάτη του ένα τεράστιο έργο σε μια δύσκολη εποχή. 

Μπορεί να έχω πολιτικές διαφωνίες μαζί του, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσω και τα θετικά του τα οποία είναι πολλά, πιστεύω όμως ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει κάνει λάθος, όπως λάθος έχει κάνει και ο δήμαρχος αποδεχόμενος την οργάνωση της επίσκεψης που του επέβαλαν.

Η ευθύνη που παίρνει ο δήμαρχος επάνω του είναι μεγάλη και θα φανεί από τις εξελίξεις και την μελλοντική πορεία του νησιού σχετικά με την πανδημία.

Σε σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο σήμερα στον δήμο μαζί με τον επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης και εκπροσώπους φορέων, τονίστηκε από όλους  η περιφρόνηση των φορέων του νησιού και το μέγεθος ευθύνης που αναλαμβάνει ο δήμαρχος.

Συγκεκριμένα ο υπογράφων αρνήθηκε να συμμετάσχει στην συζήτηση μη νομιμοποιώντας την διαδικασία της επίσκεψης και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο οργάνωσή της, με την επισήμανση ότι η δημοτική αρχή αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη των εξελίξεων και μάλιστα μετά την ομόφωνη έκδοση του πρόσφατου ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου.

Κάλεσε τον δήμαρχο να ζητήσει μια ωριαία συνάντηση του υπουργού με τους φορείς της Πάρου και εν συνεχεία να πραγματοποιηθεί η πανκυκλαδική διαδικτυακή συνάντηση.

Τέλος πιστεύω ότι παρά το τι έχει γίνει και με τον τρόπο που έγινε, η Πάρος πάντα ήταν και θα είναι ένα φιλόξενο νησί προς όλους και οποιαδήποτε άναρχη και δόλια ενέργεια που διακινείται από αγνώστους μέσω διαδικτύου κατά της επίσκεψης του υπουργού δεν εκπροσωπεί τους Παριανούς, αλλά περιθωριακά ανώνυμα στοιχεία, τα οποία μόνο κακό κάνουν στο νησί.

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες