Pages

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ.


Η εργασία, η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου, όλοι έχουμε ανάγκη να νιώθουμε χρήσιμοι και να συνεισφέρουμε μέσω της εργασίας και πόσο μάλιστα τα άτομα με κάποια διαφορετικότητα (ΑΜΕΑ).

Ειδικά τα νέα παιδιά αυτής της κατηγορίας πρέπει να ενθαρρυνθούν να μπουν στην αγορά εργασίας. Το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον και η κοινωνία οφείλουν να δώσουν αυτή την κατεύθυνση. 

Αντίστοιχη κατεύθυνση πρέπει να δοθεί και από τις ιδιωτικές εταιρίες, το δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση,  σε αυτούς τους φορείς παρουσιάζονται αρκετά σημάδια εσωστρέφειας και αμηχανίας και δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε προσλήψεις ατόμων με διαφορετικότητα (ΑΜΕΑ) κυρίως λόγω φοβικών συνδρόμων.

Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι κάτι διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους ούτε έχουν διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Είναι πολίτες με ίσα δικαιώματα, είναι εργαζόμενοι, είναι φορολογούμενοι, είναι πολίτες, συγγενείς και φίλοι, είναι καταναλωτές, όμως δεν αντιμετωπίζονται ανάλογα. 

Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολίτες με ίσα δικαιώματα και όχι ως αντικείμενο λύπησης ή φιλανθρωπίας. Συχνά αυτά τα άτομα είναι αποκλεισμένοι από την κοινωνία λόγω της ελλιπούς εκπαίδευσης και της ανεργίας, που οδηγούν στη φτώχεια. 

Στο δήμο μας όμως από ότι φαίνεται αυτά τα θέματα δεν έχουν και πολύ σημασία. Διότι μια απασχόληση λίγων μηνών με κρατική επιδότηση λόγω covid-19, μετριέται σε ψήφους και όχι σε κοινωνική ανάγκη.

Και καλά οι κομματάρχες, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι? η αντιπολίτευση? το αποδέχονται σιωπηρά? Η μέθη της εξουσίας, το βόλεμα και η  χειμέρια νάρκη, υπερισχύουν των συναισθημάτων τους?

Ο κλήρος τελικά δυστυχώς πέφτει στον δήμαρχο, ο οποίος παρά τις όποιες πολιτικές μας διαφωνίες, γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει ευαισθησίες και στην περίπτωση αυτή αξίζει να να επέμβει.

Και κάτι τελευταίο, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κανείς σας να μην βιώσει ότι βιώνουν αυτές οι οικογένειες, όλοι μας έχουμε παιδιά και καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Ηλίας Κουντρομιχάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες