Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των καλοκαιρινών διακοπών, της ανεμελιάς, των καταπληκτικών πανσελήνων, του έρωτα και της παρέας. Μέσα σε όλα τα υπέροχα που μας χαρίζει ο 8ος μήνας του ημερολογίου μας, συγκαταλέγεται και το μοναδικά -κάθε φορά- εκπληκτικό θέαμα της βροχής των διαττόντων αστέρων, ή όπως των Περσείδων.Φέτος, η «βροχή» των Περσείδων κορυφώθηκε στις 11 και 12 Αυγούστου. Στην ουσία, όμως, ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα και θα ολοκληρωθεί αρκετές ημέρες αργότερα. Με άλλα λόγια, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Μόνο που τις τελευταίες ώρες, το φαινόμενο παρουσίασε μία... έξαρση, η οποία καταγράφηκε σε πολλές περιοχές.
Το φαινόμενο των Περσείδων, ή πεφταστέρια, ή διάττοντες αστέρες δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα του περάσματος της Γης μας στη ζώνη των αστεροειδών. Η Γη κινείται μέσα στο πλαίσιο του ηλιακού μας συστήματος. Κάθε χρόνο, δύο φορές μάλιστα, εισέρχεται στη ζώνη των αστεροειδών. Τότε συμβαίνει το φαινόμενο των Περσείδων, Στο δικό μας ημισφαίριο είναι ορατή το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο.
Ως εκ τούτου, για πολλές ημέρες τον Αύγουστο, η Γη «πέφτει» πάνω σε αστεροειδείς, τους οποίους «εξοστρακίζει» με τη φυσική της ασπίδα, την ατμόσφαιρα. Το ουράνιο αντικείμενο που φώτισε τον ελληνικό ουρανό, ήταν ένας μεγάλος αστεροειδής, που έλιωσε στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, αφήνοντας την αστρική του σκόνη να εμπλουτίσει το γήινο έδαφος.
Αυτό λοιπόν συνέβη και στον ουρανό της Πάρου εχθές και δημιούργησε αναστάτωση και περιέργεια από πολλούς κατοίκους και επισκέπτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες