Pages

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΠΑΝΤΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ (Σύμφωνα με την εταιρεία)

Το αντιρρυπαντικό σκαφος Αιγαιίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τελείωσαν οι εργασίες απάντλησης των καταλοίπων πετρελαιοειδών από το κουφάρι του ναυαγίου του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει την απάντληση συμφερόντων του Γιάννη Πολυχρονόπουλου, σήμερα σήμανε την παύση εργασιών και την αποχώρηση του πλοίου της ΑΙΓΑΙΙΣ, το οποίο είχε και τον κεντρικό ρόλο στην απάντληση διαθέτοντας καταδυτικό εξοπλισμό και μηχανολογικό.

Στην περιοχή θα παραμείνει ένα τμήμα πλωτού φράγματος για προληπτικούς λόγους και προσωρινά θα παραμείνουν και τα δύο μικρά συνοδευτικά σκάφη.

Η συνολική ποσότητα που έχει αντληθεί είναι εξήντα κυβικά νερού ανάμεικτο με πετρελαιοειδή κατάλοιπα, χωρίς να είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η ακριβή ποσότητα πετρελαιοειδών εαν δεν γίνει ο απαιτούμενος χημικός διαχωρισμός.


Η εταιρεία που διενήργησε την απάντληση, καταθέτει σύμφωνα με πληροφορίες μας εγγύηση ότι για πενήντα χρόνια!!! δεν υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης από το ναυάγιο, γεγονός το οποίο πρέπει να μας καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς, διότι με μια τέτοια δήλωση απομακρύνετε το ενδεχόμενο της ανέλκυσης.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος από την ασφαλιστική ή το υπουργείο για την κατάσταση του ναυαγίου, διότι το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής αλλά και από διερχόμενα σκάφη, η διαρροή των πετρελαιοειδών ήταν ορατή σε μεγάλη έκταση.

Η δημοτική αρχή οφείλει να συνεχίσει τις πιέσεις για την ανέλκυση του ναυαγίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες