Pages

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΠΑΡΟΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ"

Κύριε Πρόεδρε 
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι 
Κύριε Δήμαρχε, 

είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πολιτική παράταξη, 
« Πάρος επιμένουμε στην πράξη» και με την οποία ανακοινώθηκε η διαγραφή μου από αυτήν.

Απαντώ σε εσάς, κύριε δήμαρχε 
διότι δεν ξέρω ποια είναι η πολιτική παράταξη? ποια είναι τα πολιτικά της όργανα? ποια είναι τα ενεργά μέλη της? ποιοι είναι οι φίλοι? ποια είναι η γραμματεία αυτής της παράταξης. 

Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει ένας δημοτικός συνδυασμός με Δήμαρχο και εκλεγμένους δημοτικούς σύμβουλους. 

Ανακριβώς λοιπόν αναφέρετε στην ανακοίνωσή ότι στη σύναξη των συμβούλων παρευρέθηκαν και «φίλοι της παράταξης» οι οποίοι συναποφάσισαν την διαγραφή μου. 
Ένας βρέθηκε κατά λάθος ( ο Παντελής) και τον βγάλατε και αυτόν έξω από την αίθουσα. 

Φυσικό είναι όταν οι ανακοινώσεις γράφονται στην Αθήνα από συντάκτες άσχετους με την τοπική πραγματικότητα, να γίνονται τέτοια λάθη, ξέρετε εσείς, από αυτούς που σας διαβεβαίωναν στις εκλογές ότι το 70% θα ήταν λίγο και τώρα σας διαβεβαιώνουν ότι με ευκολία θα εκλεγείτε δεύτερος στη σειρά βουλευτής Κυκλάδων, γεγονός το οποίο προσωπικά δεν με ενοχλεί και το εύχομαι, αρκεί να ασχολείστε σοβαρά με τα προβλήματα του νησιού μας μέχρι την εκλογή σας.

Η απάντησή μου λοιπόν στην ανακοίνωσή της παράταξής σας: 

Γράφετε ότι δεν άντεξα το φορτίο της ψήφου των πολιτών που τελικά όπως ισχυρίζεστε δεν μπορώ να σηκώσω, γι’ αυτό παραιτήθηκα. 

Ξέρω ότι προσωπικά δεν το πιστεύετε και ας σας το γράψανε, αλλά κάτι έπρεπε να πείτε για να αποκρύψετε την αλήθεια. 

Γνωρίζετε ότι σήκωσα το φορτίο ολόκληρης της δημοτικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο αυτούς τους εννέα μήνες απέναντι σε μια συγκροτημένη και συμπαγή αντιπολίτευση, όταν άλλοι από την δημοτική πλειοψηφία, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν άνοιγαν το στόμα τους όπως έξι χρόνια τώρα δεν τον έχουν ανοίξει. 

Σήκωσα το φορτίο των πολλών αρμοδιοτήτων μέσα στο δήμο με επιτυχία όπως και εγγράφως έχετε αποδεχτεί. 

Επίσης σήκωσα και προεκλογικά το βάρος της επικοινωνίας ολόκληρης της παράταξης και δωρεάν μάλιστα, αντίθετα με τους επικοινωνιολόγους σας που αμείφθηκαν με χιλιάδες ευρώ για τα φαραωνικά τους προγράμματα. 

Το γνωρίζετε ότι βρισκόμουν στο δήμο από το πρωί εως το βράδυ και προσπάθησα να λύσω προβλήματα που είχαν τελματώσει τα προηγούμενα χρόνια, επειδή κάποιους τότε τους ένοιαζαν και τους νοιάζουν μόνο οι φωτογραφίες και όχι οι λύσεις. 

Κατάλαβα όμως ότι τελικά αυτό ήταν το πρόβλημα, γιατί στην Αγ. Άννα δεν πρέπει να ταράζεις τα λιμνάζοντα νερά, δεν πρέπει να διαφέρεις από τους άλλους, δεν πρέπει να μαθαίνεις να ρωτάς και να ψάχνεις, δεν πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη δραστηριότητα και εργατικότητα, δεν πρέπει να δουλεύεις, να προτείνεις, να έχεις ιδέες και λύσεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται η ανυπαρξία και η ανικανότητα ορισμένων και αυτό δεν αρέσει. 

Και γίνεται ακόμη πιο ενοχλητικό όταν αυτοί που ενοχλούνται είναι οι κολλητοί του δημάρχου.

Είμαι ικανός σας διαβεβαιώνω κε δήμαρχε να σηκώσω πολύ μεγαλύτερα βάρη και η Παριανή κοινωνία στην πλειοψηφία της το ξέρει, είτε με συμπαθούν είτε όχι, για αυτό πείτε στους συντάκτες της ανακοίνωσης, να μην χρησιμοποιούν αντίγραφα και στερεότυπα ανακοινώσεων, δεν πείθουν κανέναν. 

Πείθουν μόνο αυτούς που βάζουν κάθε εμπόδιο που μπορεί να σκεφθεί το μυαλό τους για να μην κάνουμε τίποτα στην Πάρο και ειδικότερα στην Παροικιά. 

Προσηλωμένοι στο δόγμα «αφού δεν τα κάναμε εμείς, γιατί να τα κάνουν αυτοί». 

Είναι εκείνοι που δεν δίστασαν ενώπιον σας κε δήμαρχε να ξεστομίσουν ότι «δεν θα εγκριθεί καμία εργολαβία, εάν δεν γίνει κλαδοκοπή στο χωριό μου», είναι εκείνοι οι ίδιοι που καλύπτουν για τους δικούς τους λόγους, δημοτικούς υπαλλήλους που χειρίζονται μηχανήματα έργου και οι οποίοι εργάζονται μέσο όρο δύο ώρες την ημέρα και κάθε Παρασκευή χαλάει ξαφνικά το μηχάνημα και εντελώς τυχαία όταν είναι να έρθει στην Παροικιά. 

Αυτά έχουν προκύψει με στοιχεία τα οποία σας τα προσκόμισα. 

Κάντε μια απλή ερώτηση στους επισκευαστές του μηχανήματος για να σας πληροφορήσουν την πραγματικότητα. 

Για ποιο λόγο υπάρχει έξι χρόνια τώρα αυτή η ιδιότυπη ασυλία? φιλικές σχέσεις, μπαξίσια ή συμφέροντα? 

Πείθουν αυτούς που την συκοφαντία και το ψέμα το έχουν σαν καθημερινό τρόπο ζωής. 

Πείθουν αυτούς που εσείς τους καλύπτετε με εμφανή πλέον τρόπο και εκτίθεστε φανερά στην κοινωνία, αλλά δείχνεται ανήμπορος να κάνετε κάτι διαφορετικό. 

 -Όσο δε αφορά το κάλεσμά σας για την παράδοση της έδρας του δημοτικού συμβούλου. 

Κύριε δήμαρχε έχετε δίκιο, κάποιος αιρετός όταν, διαφωνεί πολιτικά από την παράταξη που εκλέχθηκε, όταν διαγράφετε λόγω ανεντιμότητας ή ανεπάρκειας, όταν διαχωρίζει την θέση του από την παράταξη χωρίς αιτία και λόγο, τότε συμφωνώ μαζί σας, πρέπει να παραδίδει την έδρα του. 

Αλλά όταν ο αιρετός συμφωνεί με τις πολιτικές της παράταξης, με το ιδεολογικό υπόβαθρο και τις αρχές της, αγωνίζεται για αυτήν, αλλά διαφωνεί όμως με τις ανέντιμες πρακτικές κάποιων στελεχών της και αυτές τις πρακτικές τις καταγγέλει επανειλημμένως στον επικεφαλής …σε εσάς δηλαδή κε δήμαρχε ….και εσείς τι κάνετε? ως συνήθως κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. 

Σ’ αυτή την περίπτωση κύριε δήμαρχε, ο αιρετός όχι μόνο δεν πρέπει να παραδώσει την έδρα, αλλά αντίθετα πρέπει να μείνει όρθιος και με ιδιαίτερο θάρρος και παρρησία να αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να εξαλειφθούν αυτά τα νοσηρά φαινόμενα. 

Κύριε δήμαρχε, πολιτική με κουμπάρους και κολλητές δεν γίνεται. 

Τέτοια πολιτική κάνατε την περασμένη πενταετία και η παράταξη βρέθηκε αντιμέτωπη με την ήττα, σας το είχα επισημάνει προεκλογικά και υποσχεθήκατε ότι θα αλλάξετε και έτσι πείσατε και εμένα αλλά και άλλους να συμμετέχουμε, αλλά τελικά κύριε δήμαρχε δεν κρατήσατε την υπόσχεσή σας, παραμείνατε ο ίδιος, περιτριγυρισμένος από κόλακες και γλείφτες, αποδείξατε αυτό τελικά που σας ενδιέφερε ήταν μόνο η δημαρχία. 

Επομένως δεν είμαι εγώ ο ανακόλουθος, δεν είμαι εγώ αυτός που δεν κράτησα την υπόσχεσή μου, δεν είμαι εγώ αυτός που αφού έκανε την δουλειά του και πέτυχε τον σκοπό του, ξαναγύρισε στις παλιές πρακτικές του, αυτός λοιπόν δεν είμαι εγώ κε δήμαρχε….. μάλλον είστε εσείς. 

Εμένα με ψήφισαν κάποιοι πολίτες, πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία, κάποιοι λοιπόν με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο και μέσω εμού εξέλεξαν και εσάς δήμαρχο, όπως και μέσω των άλλων συναδέλφων και ειδικότερα αυτών που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιό σας, που έφεραν νέους ψηφοφόρους στον συνδυασμό. 

Αυτοί οι πολίτες μου έδωσαν την εντολή να μπω στον Δήμο και να κάνω το σωστό και αυτό που πιστεύω. Δεν μου είπαν «πήγαινε στον Δήμο και κάνε τα στραβά μάτια, σκύψε το κεφάλι, μην μιλάς για ότι ακούς και βλέπεις, να ανέχεσαι ότι και να γίνεται εκεί μέσα και να εξυπηρετείς τις προσωπικές πολιτικές του καθενός είτε υπουργός είναι αυτός ή βουλευτής ή δήμαρχος. 

Είναι δύσκολο να κατανοήσετε ότι υπάρχουν άνθρωποι με άποψη και αξιοπρέπεια, που δεν υπολογίζουν τις καρέκλες και το μεροκάματο του Δήμου? 

Δυστυχώς κε Δήμαρχε ξαναγυρίσαμε στην εποχή των μόνιμων μεροκαματιάρηδων και μονίμων σιτιζομένων αιρετών. 

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για τις αντιμισθίες που νόμιμα και ηθικά λαμβάνει κάποιος αιρετός.

Μιλάω για το μόνιμο κληρονομικό δικαίωμα του σιτισμού ορισμένων, που δεν κερδήθηκε με ικανότητα, αποτελεσματικότητα και απόδοση εργασιακή, αλλά με κολληταρηλίκι, και άνωθεν πολιτικής επιβολής. 
Επανέρχομαι …. 
γι’ αυτούς τους πολίτες λοιπόν που με εμπιστεύθηκαν, είμαι υποχρεωμένος να αγωνιστώ, όχι για δικό μου καλό, γιατί σας το έχω γνωρίσει ότι δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία ή οικονομικό όφελος, αλλά για κάτι καλύτερο γι’ αυτό το νησί που η ζωή με έφερε να ζήσω με την οικογένεια μου.

Γι’ αυτό το νησί λοιπόν θα στηρίζω στο δημοτικό συμβούλιο κάθε θετικό, που θα προτείνεται από κάθε πλευρά, αλλά θα είμαι απέναντι σε κάθε συντεχνία και πρακτική προσωπικών πολιτικών που είναι απέναντι στα συμφέροντα του νησιού. 

Όσο δε αφορά την προσωπική επιστολή που έστειλα σε κάθε δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, που εσείς την χαρακτηρίσατε λίβελο, γνωρίζετε πολύ καλά, ειδικά εσείς, ότι κάθε λέξη που γράφω είναι αλήθεια, άσχετα αν δεν σας εξυπηρετεί να το παραδεχθείτε και γνωρίζετε πολύ καλά επίσης ότι για όλα όσα αναφέρω σας είχα ενημερώσει επανειλημμένως, σας προειδοποιούσα για την κατάληξη, αλλά εσείς είχατε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθείτε και δεν πιστεύατε ότι κάποιος θα είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και να παραιτηθεί ή απλώς αυτό επιζητούσατε, δηλαδή το να παραιτηθώ ή δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς? 

Μήπως ήταν μια ευκαιρία να ξεφορτωθείτε ενοχλητικές φωνές? 

Εγώ σέβομαι την παράταξη και δεν δημοσιοποίησα τα εσωτερικά προβλήματα, αντίθετα με τους κολλητούς σας οι οποίοι μας έδιναν όλους στυγνά με ασύστολα ψέματα συνεχώς, σε αυτούς που εσείς είχατε χαρακτηρίσει αμείλικτους εχθρούς σας και όταν και για αυτήν την επαίσχυντη πράξη σας ενημέρωσα εγκαίρως, εσείς πάλι σφυρίζατε αδιάφορα. 

Κύριε δήμαρχε ….σε έναν άνθρωπο με αξιοπρέπεια και που έχει σεβασμό στον εαυτόν του, δεν αφήσατε άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί. 

Βέβαια γνωρίζω πολύ καλά ότι η παραίτησή μου στην παρούσα συγκυρία σας εξυπηρετεί στα σχέδια σας και τα πολιτικά, αλλά και τα υπηρεσιακά (μην ξεχνάμε ότι θα ήμουν υπεύθυνος αντιδήμαρχος του νέου πολεοδομικού γραφείου και γνωρίζουν όλοι ότι δεν μπορεί κάποιος να με ελέγξει εύκολα ή να με χειραγωγήσει, αντίθετα με τα πιστά στρατιωτάκια σας!!!! που πολύ σύντομα σκοπεύετε να τοποθετήσετε στην θέση μου με την συμπλήρωση του χρόνου).  

Καταλάβατε πολύ καλά τι εννοώ.

Επομένως κύριε δήμαρχε, εγώ δεν αισθάνομαι ότι πρόδωσα την παράταξη ή ότι έκανα κάτι ανέντιμο ή ότι υπήρξα ανεπαρκής, απλά είπα την αλήθεια, πρώτα σε εσάς, περίμενα την άμεση αντίδρασή σας, αλλά εσείς προτιμήσατε την σιωπή και την αδράνεια. 

Ακόμη και στη συνάντηση της παράταξή σας, εκείνη Πέμπτη, δεν είπατε την αλήθεια και την πραγματικότητα στους συμβούλους, δεν είπατε τους λόγους της παραίτησής μου, αλλά αφήσατε να εννοηθεί ότι εγώ στρέφομαι εναντίον όλων , ενώ γνωρίζατε ότι τα προβλήματα τα είχαν δημιουργήσει οι δύο «σωματοφύλακές σας». 

Γνωρίζατε τον λόγο που παραιτήθηκα, αλλά δεν τολμήσατε να τον αναφέρετε, αντίθετα δηλώσατε ότι δεν καταδέχθηκα να παρευρεθώ στην συνάντηση, ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι ούτε καν με προσκαλέσατε και προσπαθήσατε από κατήγορο να με μετατρέψετε σε κατηγορούμενο, προκειμένου να καλύψετε τις βρωμιές των στενών σας συνεργατών, με τους οποίους θα ασχοληθώ ειδικότερα πολύ σύντομα, για τον βίο την πολιτεία τους τα πάθη τους και τις ανέντιμες πρακτικές τους. 

Και να γνωρίζετε …ότι εγώ είμαι έντιμος και στην αντιπαράθεση, αλλά μην ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη!!! Γιατί τότε κάποιους δεν θα τους χωράει το νησί. 

Και κάτι τελευταίο, είστε δήμαρχος της Πάρου, δεν έχετε την ανάγκη εύνοιας κανενός Υπουργού ή βουλευτή, σταθείτε στο ύψος της θεσμικής σας θέσης και μην εξαρτάστε από τους πολιτικούς και τους κομματάρχες τους. 

Οι κομματάρχες κε δήμαρχε δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας, είναι αυτοί που αισχροκερδούν παρανόμως από ρουσφετάκια, εξυπηρετήσεις, διάφορες παρεμβάσεις, ακόμη επιλύοντας και ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά προβλήματα…. και πολλές φορές εν αγνοία των μεγάλων αφεντικών τους. 

Αλλά για όλα υπάρχει και η στιγμή της νέμεσις, υπάρχουν θεσμοί, υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές και τέλος η παντοδυναμία των πολιτικών τους αφεντικών δεν είναι για πάντα. 

Ρωτήστε κε δήμαρχε τον συνάδελφο σας δήμαρχο Αντιπάρου, ποιοι πήγαν να διαλύσουν την δημοτική παράταξη στην Αντίπαρο, για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο εκεί αντιδήμαρχος, 
ρωτήστε τον, 
μήπως είναι τα ίδια πρόσωπα που με το ίδιο νοσηρό μυαλό κάνουν τα ίδια και στην Πάρο και σε αυτή την θητεία σας, αλλά και στην προηγούμενη.

Αυτά δεν τα γνωρίζετε? 

Κύριε Δήμαρχε Θα μπορούσα να μιλάω ώρες, αλλά δεν υπάρχει λόγος, για συγκεκριμένες πράξεις και πρακτικές που έχουν γίνει θα υπάρξει συνέχεια, ένα -ένα θα γίνονται γνωστά τα κατορθώματα των στενών σας συνεργατών, όλα όσα αφορούν εμένα, αλλά και όσα αφορούν πολλές οικογένειες συμπολιτών μας που τώρα ανοίγουν τα στόματά τους. 

Κύριε Δήμαρχε Σας ενημερώνω ότι η απόφασή μου είναι να παραμείνω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος σύμβουλος και θα παραμείνω για να αγωνιστώ για την αναβάθμιση της Παροικιάς, που επί χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, θα παραμείνω για να αγωνιστώ για την λύση των προβλημάτων της Νάουσας και των υπολοίπων κοινοτήτων, θα παραμείνω για να βοηθήσω στην λύση των προβλημάτων του νησιού μας. 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας και ευόδωση κάθε προσωπικής σας φιλοδοξίας. 

Στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση και σε οποιαδήποτε πρόσκληση ή πρόκληση. 

Πάρος 4/7/2020 
Ηλίας Κουντρομιχάλης 
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος 

Υ.Γ Η απάντηση αυτή έχει συνταχθεί από την 4/7, αλλά θεώρησα ότι η ανεξαρτητοποίησή μου έπρεπε θεσμικά να ανακοινωθεί στο πρώτο δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες