Pages

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ.

Έντονες πιέσεις άσκησε αυτήν την περίοδο ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για την επίσπευση διορισμού διοικούσας επιτροπής στο Κέντρο Υγείας Πάρου.
Το Κέντρο Υγείας είναι ακέφαλο εδώ και αρκετούς μήνες, παρά την συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης αρκετών τοπικών στελεχών με εμπειρία .
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι υποψήφιοι πρόεδροι που έχουν καταθέσει αίτηση αξιολόγησης είναι πέντε (5) τέσσερεις άντρες και μια γυναίκα.
Η περίοδος είναι κρίσιμη εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΚΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ο άμεσος διορισμός διοικούσας επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τον επιστημονικό δ/ντη και το υπόλοιπο προσωπικό του ΚΥ, να εργασθεί για την συνέχιση της απρόσκοπτης  λειτουργίας  της μοναδικής κρατικής υγειονομικής μονάδας του νησιού μας.
Η μέχρι τώρα καλή πορεία του ΚΥ υγείας οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του και του επιστημονικού δ/ντη  Τζανίδη Γ., οι οποίοι έχουν καταφέρει και το κρατούν όρθιο.
Αυτό που χρειάζεται είναι μια διοικητική στήριξη με δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης προς τα υψηλότερα κλιμάκια, για την καλύτερη επάνδρωσή του σε επιστημονικό προσωπικό.
Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες μας από πηγές του Υπουργείου Υγείας, οι πιέσεις του Δημάρχου πιάνουν τόπο και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την ανακοίνωση των ονομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες