Pages

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 
       ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
           ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                      
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΙΘΑΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID 19 ΑΠΟ ΠΑΡΟ
Την Τρίτη 24/3/2020 προσήλθε στο ΚΥ Πάρου συμπολίτης μας με κλινική εικόνα οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και αμφοτερόπλευρη πνευμονία στην αξονική θώρακος (πιθανό κρούσμα από τον νέο κορωνοϊό). Ο ασθενής αμέσως απομονώθηκε στους κατάλληλους θαλάμους που έχουν διαμορφωθεί στο ΚΥ Πάρου για αυτό το σκοπό και το προσωπικό τον περιέθαλψε χρησιμοποιώντας υλικά ατομικής προστασίας.
Συγχρόνως ενημερώθηκε η αρμόδια Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης του Δήμου Πάρου, μέλη της οποίας συνέβαλαν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του δυνητικού κρούσματος. Ο ασθενής διακομίστηκε βελτιωμένος την επομένη ημέρα με ειδική αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ. Το αποτέλεσμα του δείγματος, το οποίο λήφθηκε άμεσα, εστάλη στο ινστιτούτο  paster  και αποδείχθηκε τελικά  ΑΡΝΗΤΙΚΟ  για Covid 19.
Στην Πάρο δεν υπάρχει μέχρι τώρα επιβεβαιωμένο κρούσμα, αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε για το αύριο και να χαλαρώνουμε τα μέτρα προφύλαξης.
Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης, θα συνεχίσει να σας ενημερώνει υπεύθυνα για τις ενέργειες και τις εξελίξεις  σχετικά με τις προσπάθειες  αντιμετώπισης σε τοπικό επίπεδο του περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας.
Πάρος 26/3/2020
Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες