Pages

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Θετικές εξελίξεις για το Φραγκομοναστηρο Παροικιάς.


Τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες δεκαετιών κατάφερε αυτή η Δημοτική αρχή να τις  φθάσει στο τέρμα, ως προς το στολίδι του παραδοσιακού οικισμού το γνωστό Φραγκομονάστηρο.
Το Δ.Σ του ΝΠΔΔ Δημοτικού Εκκλησιαστικού ιδρύματος...Οίκος ευγηρίας ...με πρόεδρο τον Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο, βλέποντας το χρόνιο πρόβλημα που επικρατεί στο ίδιο κτίριο αλλά και στον θαυμάσιο και αναξιοποίητο χώρο γύρω από το Φραγκομονάστηρο, ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο ειδικό στα κληροδοτήματα και μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς  καταφέραμε προχθές 9/5 να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά η λύση επιτέλους του κληροδοτήματος μιας και ο σκοπός του πλέον είχε εκπέσει.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το κτίριο του Φραγκομονάστηρου περνά κατά 60% στο εκκλησιαστικό ίδρυμα και κατά 40% στον Δήμο Πάρου. 
Επίσης περνάνε και τα δύο μεγάλα ακίνητα το ένα στον Πόρτο Ράφτη και το άλλο στην Πεντέλη στο εκκλησιαστικό ίδρυμα και στον Δήμο αντίστοιχα.
 Έτσι εκτός την αύξηση της περιουσίας του Δήμου με δυο πολύ αξιόλογα ακίνητα θα αξιοποιηθεί άμεσα το εγκαταλελειμμένο και επικίνδυνο κτίριο στο κέντρο της Παροικιάς, μιας και θα μπει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ως χώρος εκδηλώσεων και για βυζαντινό μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες