Pages

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΝΟΥ ΚΕΜΠΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.


Ολοι εμεις που ζουμε στην ομορφη Παρο και ειδικοτερα οι ντοπιοι , όπως εγω, γνωριζομαστε, ολοι ξερουμε ποιος είναι ποιος. 
Ετσι ολοι ξερουν ποιος ειμαι, τα καλα και τα κακα, ξερουν ότι καθολου δεν εχω αλλαξει στη συμπεριφορα, στις σχεσεις και στην αντιμετωπιση με τους αλλους, ότι εχω να πω το λεω, ισως στεγνα χωρις διπλωματια, ισως πονεσει, αλλα δεν είναι ψεματα.
Δεν  ξεχνω και ελπιζω ότι και εσείς δεν ξεχνατε την ιστορια του νησιου μας, της Παρου τα τελευταια 40 χρονια, μετα την αντιπολιτευση, όταν αρχισαμε να μαθαινουμε τον τουρισμο, ο οποιος ηλθε μονος του, μας διαλεξε και μας διαλεγει για την μαγεια της Παρου.
Δεν ξεχνω τα λαθη που καναμε, τις ευκαιριες που χασαμε και την αδιαφορια που δειξαμε στα προβληματα που εμφανιζονταν και μεγαλωναν και μεγαλωνουν.
Τα ιδια εδώ και 30 χρονια, με την μονη διαφορα ότι τωρα η λυση είναι πολύ πιο επωδυνη και δυστυχως μας τελειωνουν οι επιλογες.
Οι μελετες βεβαια δεν μας ελλειψαν και κατά καιρους  πληρωνε ο δημος για μελετες εργων και επιλυση προβληματων, αλλα δεν συμβαδιζαν με τα προσωπικα μας συμφεροντα και ετσι εμπαιναν στο αρχειο.
Συζητώντας με φιλους και γνωστους για την Παρο μας, ακουγοντας με, μου ελεγαν γιατι δεν ασχολουμαι πιο ενεργα, βαζοντας υποψηφιοτητα για δημοτικος συμβουλος.
Ετσι λοιπον επειδη κουραστηκα να θλιβομαι βλεποντας το νησι μας την Παρο μας, με τις δυνατοτητες που εχει, αντι να είναι αριστη, την αφηνουν στη μετριοτητα και αντιστοιχα η ζωη κατοικων και επισκεπτων να είναι δευτεροκοσμικη, πηρα την αποφαση να ξαναβαλω υποψηφιοτητα για δημοτικος συμβουλος
Παιρνοντας λοιπον την αποφαση επρεπε να διαλεξω με ποιον συνδυασμο-«Παρος επιμενουμε στη πραξη» η «Λαικη συσπειρωση»? 
Όπως ηδη ξερετε  επελεξα τον συνδυασμο  «Παρος επιμενουμε στη πραξη» με υποψηφιο δημαρχο τον Μαρκο Κωβαιο.
Με ρωτανε το γιατι, αφου δεν εκανε τιποτα για την Παρο. 
Ισως να νομίζετε ότι δεν εκανε τιποτα αλλα τουλαχιστον δεν μπορείτε να πείτε ότι την εβλαψε όπως αλλοι  δημαρχοι και δημοτικα συμβουλια που εκαναν εκτρωματα.
Ισως με αλλους δημοτικους συμβουλους , ειδικα Παροικιωτες, με περισσοτερο ενδιαφερον και ανησυχια για τον τοπο και όχι προσωπικη ικανοποιηση και στρατηγικη αδιαφορια να ηταν αλλοιως
Αλλα και στην αναφορα ότι τιποτα δεν εκανε αναφερω:
-Εθεσε σε λειτουργία το νέο αεροδρομιο  επιτελους μετα από 25 χρονια
-Αρχισε και θα ειχε τελειωσει η μαρινα στην Αλυκη, εάν δεν    υπηρχαν οι γνωστοι που σταματουν τα εργα
-Τελειωσε την αφαλατωση στη Παροικια μετα από …….δεν   θυμαμαι ποσα χρονια
-Ξεκινησε το νέο εμπορικο λιμανι  
-Αυξησε την τουριστικη περιοδο κατά 1 μηνα τουλαχιστον και τον αριθμο των επισκεπτων.
-Σχολεία-βρεφονηπιακούς σταθμούς, και τόσα άλλα.
Γιατι όχι «Λαικη συσπειρωση» ? 
Μα όπως αναφερα στην αρχη δεν ξεχνω .
Δεν ξεχνω την καταστροφικη για την Παροικια περιοδο 1994-2002.
Θυμαμαι ποιοι ηταν πρωτοκλασατα στελεχη του τοτε δημοτικου συμβουλιου, που αναπλασε καταστροφικα την παραλια της Παροικιας με τα βραχια , που πηραν αποφαση να βγαλουν την σταθερη σπιθα στο κολπο Παροικιας και να τοποθετησουν άλλη πλωτη καταστρεφοντας τα σπιτια του χωριου, που πηραν αποφαση για την αγορα του ξενοδοχειου Ξενια για δημαρχειακο μεγαρο, αντι να κατασκευασουν άλλο με καταληλες προδιαγραφες και σε ευκολοπροσιτο σημειο με χρηματα από την ΕΕ, που έφτιαξαν το νέο λιμανι μπροστα στα μαγαζια τους.
Θυμαμαι ποτε χαρακτηριστηκε ο κολπος Παροικιας αρχαιολογικος χωρος βαζοντας ταφοπλακα στην αναπτυξη της Παροικιας και γιατι σταματησε η χερσοποιηση της παραλιας Αι Νικολαου
Τυχερα τα χωρια  η ενοποιηση δεν ηταν από την αρχη.
Εαν δεν θυμαστε σε ποιους αναφερομαι δειτε τον συνδυασμο της Λαικης συσπειρωσης τώρα και της Παριανης ενοτητας το 1994, ξανααναστήθηκανμετά από 25 χρόνια για να "σώσουν" την Πάρο, όπως την έσωσαν τότε. 
Και τελος θυμαμαι τη στειρα αντιπολιτευση της Λαικης συσπειρωσης, αντιπολιτευση του ΠΑΡΟΝ και του ΟΧΙ.
Επιλεγω το συνδυασμο «Παρος επιμενουμε στη πραξη» με δημαρχο τον Μαρκο Κωβαιο, τον ενθουσιωδη, παθιασμενο, φιλοδοξο Μαρκο και δεν είναι κακο η φιλοδοξια όταν μαλιστα εχει αμεση σχεση με το καλο της Παρου.
«Παρος επιμεμουμε στην πραξη» με στοχο βελτίωση των συνθηκων της ζωης στη Παρο, σεβασμο στο περιβαλον και στη παραδοση μας.
Αυξηση της τουριστικης περιοδου στους 6 μηνες.
ΥΓ: Προς ψηφοφορους - όχι μονοσταυρια
Προς υποψηφιους - όχι εχθρες

Κεμπαμπης Παναγιωτης                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες