Pages

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

"ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ" ΑΛΛΟ ΕΝΑ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ" ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.

Δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους ενταφιάστηκε σήμερα στο αρχείο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η λίστα Λαγκάρντ, η οποία απεβίωσε μετά από πολυετή μάχη με το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Σε μια λιτή τελετή, κατά την οποία έπαιζε μουσική υπόκρουση το τραγούδι ‘Candle in the Wind’ του Έλτον Τζον, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, συνόδευσε τη λίστα στην τελευταία της κατοικία σε φοριαμό στο υπόγειο της υπηρεσίας.
«H Λίστα έφυγες νωρίς» είπε κρύβοντας με δυσκολία τη συγκίνηση του ο κ. Πιτσιλής, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρόωρος χαμός της πολλά υποσχόμενης λίστας αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και ακριβοπλήρωτο λογαριασμό στους Έλληνες πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι η λίστα, η οποία φέρεται να περιείχε τα ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών που είχαν μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, είχε δοθεί το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών και εκπρόσωπο εταιρείας σολάριουμ, Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η λίστα, εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκαν δεκάδες πολιτικοί και επιχειρηματίες κανένας, στη συνέχεια κινδύνεψε σοβαρά όταν ο διάδοχος του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο, Ευάγγελος Βενιζέλος, έγραψε στο στικάκι που την είχε εκπομπή μαγειρικής του Ηλία Μαμαλάκη.
Η ταραχώδης πορεία της έληξε οριστικά μετά από χαριστική βολή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι οι υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών για πάταξη της φοροδιαφυγής δεν αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες