Pages

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΝ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ.




Σε ανάρτησή μας πριν δυο ημέρες γράψαμε για πληροφορίες μας σχετικά με πιθανή υποψηφιότητα Γιώργου Μπιζά για τον Δήμο Πάρου και στήριξή του από την δημοτική παράταξη ‘ΕΝΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ¨¨με την σύμφωνη γνώμη και του ιδρυτή της παράταξης Γιάννη Ραγκούση.
Επίσης γράψαμε ότι την επικοινωνιακή προβολή του όλου εγχειρήματος ότι την έχει αναλάβει πρώην εκδότης τοπικής εφημερίδας, ο οποίος ζει στην Αθήνα.
Ο Γιώργος Μπιζάς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, διέψευσε την ανάληψη την επικοινωνιακής του προβολής από τον περιγραφόμενο εκδότη, αρνούμενος κάθε πολιτική ή άλλη σχέση , σεβόμενος δε κάθε επαγγελματία και ενασχολούμενο με τα κοινά.
Όσο δε αφορά την πιθανή ενασχόλησή του με τα κοινά, δήλωσε ότι δεν έχει πάρει ακόμη τις αποφάσεις του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο με την λέξη ακόμη .
Εμείς σεβόμαστε τις διαψεύσεις, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τις δεχθούμε και γι’ αυτό άλλωστε την δημοσιεύσαμε.
Υπάρχουν όμως και τα γεγονότα που όσο και να θέλουμε να μην τα λάβουμε υπόψιν αυτά δεν μας αφήνουν.
Είχαμε γράψει για συνάντηση μελών της «Ενότητας» για να συζητηθεί το θέμα και να γίνει η σχετική πρόταση.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η συνάντηση έγινε, αλλά δεν περιελάμβανε μόνο «Ενότητα» αλλά και «ΚΕΠΟΣΑ»,  ή μπορεί να πει κανείς περιελάμβανε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού από τους έξι συμμετέχοντες οι τρείς ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι τρείς στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνάντηση έγινε στην Αλυκή σε σπίτι στελέχους της «ΚΕΠΟΣΑ» και πρώην επικεφαλής της με την συμμετοχή ενός συνταξιούχου εκπαιδευτικού, ενός γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου και τριών εκλεγμένων της ‘Ενότητας¨ εκ των οποίων οι δύο είναι γυναίκες.
Το μενού περιελάμβανε «εκλογές στο Δήμο Πάρου» και με ολίγη πολιτική συζήτηση.
Η συζήτηση περιεστράφηκε γύρω από πιθανή συνεργασία των δύο παρατάξεων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές , αντιλαμβανόμενοι όλοι την πραγματικότητα για τις δυνατότητες που έχουν.
Συμφώνησαν άπαντες ότι μόνο με μια συνεργασία θα ήταν δυνατόν να διεκδικηθεί ο Δήμος και με την στήριξη ενός κοινής αποδοχής προσώπου ως επικεφαλής, αποκλείοντας ομόφωνα την στήριξη ΡΟΚΟΝΙΔΑ, ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ και ΚΩΒΑΙΟΥ.
Στο τραπέζι δεν έπεσαν ονόματα προτεινόμενων προσώπων για την θέση του επικεφαλής, παρά μόνο από πλευράς εκπροσώπου «Ενότητας» έγινε μια γενική αναφορά ότι, ο υποψήφιος πρέπει να είναι νέος, άφθαρτος κλπ φωτογραφίζοντας εμμέσως πλήν σαφώς κάποιο πρόσωπο που ίσως είχε στο μυαλό του.
Οι εκπρόσωποι της ΚΕΠΟΣΑ άκουσαν προσεκτικά, αλλά δεν πήραν καμμία θέση γύρω από το θέμα του επικεφαλής και ούτε προχώρησαν σε κάποια δική τους πρόταση.
Η συνάντηση φάνηκε από το αποτέλεσμα της, ότι η κάθε μία παράταξη είχε κάτι στο μυαλό της, αλλά ήθελε να ¨αγοράσει¨το τι σκέπτεται ή άλλη, με κερδισμένη την ¨ΚΕΠΟΣΑ¨ γιατί λίγο-πολύ κατάλαβε τι έχει στο μυαλό της η "Ενότητα".
Η βραδιά έληξε με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις και με την υπόσχεση να επαναληφθεί, μετά από συνεννόηση των παρατάξεων.
Η γνώμη μας είναι ότι τέτοιες συναντήσεις και συζητήσεις είναι απαραίτητες στις μικρές κοινωνίες και συνήθως παράγουν υγιή αποτελέσματα, αρκεί να γίνονται με ειλικρινή διάθεση και να μην κρύβουν υστερόβουλες σκέψεις.
Η εποχή διορισμών χαλίφη στη θέση του χαλίφη έχει παρέλθει, καθώς και ο έλεγχος των τοπικών κοινωνιών μέσω τοποτηρητών.
Είναι κρίμα διότι από λανθασμένες ενέργειες και άστοχες κινήσεις να εκθέτονται και να καίγονται νέοι άνθρωποι που πιθανόν να ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά.
Κανείς δεν μπορεί να διαφεντεύει το μέλλον ένός τόπου για πάντα και κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή τους πέρασε και πρέπει να αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους.
'Αν οι νέοι θέλουν, τότε να βγούν μπροστά από μόνοι του και να διεκδικήσουν, όπως έκανε το καλοκαίρι μια ομάδα νέων η οποία διεκδίκησε το festival, με εξαιρετική επιτυχία, μακριά από κόμματα, πάτρονες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Έπεται συνέχεια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες