Pages

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΗΠΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 04.00 ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

Ο αμερικανός προεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 04.00 (ώρα Ελλαδος) σε ομιλία του προς το έθνος, ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ξεκίνησαν στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Συρίας.

Οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού. «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου», δήλωσε ο Tραμπ. «Είναι το έγκλημα ενός τέρατος». Παρίσι και Λονδίνο έσπευσαν να επιβεβαιώσουν την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


Περίπου 90 λεπτά μετά την ανακοίνωση Τραμπ έγινε γνωστό ότι οι αεροπορικές επιδρομές (οι Βρετανοί συμμετείχαν με τέσσερα βομβαρδιστικά Tornado) και τα χτυπήματα με πυραύλους Τόμαχοκ ολοκληρώθηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επλήγησαν ένα ερευνητικό κέντρο τη Δαμασκό και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Χομς. Από την άλλη, το συριακό επιτελείο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 13 αμερικανικούς πυραύλους. «Η επίθεση της Δύσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει καθώς παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου» δήλωσε εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης.

«Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και tη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ». «Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες