Pages

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 54.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ..

Αυτή την φωτογραφία, που απεικονίζει την εικονική πραγματικότητα που θα γινόταν πράξη σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του συνδυασμού  ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ το 2006, σήμερα καλείται ο Δήμος να την πληρώσει με 54.000 ευρώ.
Σύμφωνα με αγωγή, η οποία έχει κατατεθεί στο διοικητικό εφετείο από τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κο Μουντζούρη, ο Δήμος Πάρου είχε ζητήσει από το ΕΜΠ τον Ιανουάριο του 2006 (λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές) να εκπονήσει μελέτη σχετικά με τον όρμο της Παροικιάς.
Μελέτη βέβαια ποτέ δεν παραδόθηκε, παρά μόνο μια σειρά από φωτορεαλιστικές απεικονίσεις όπως η παραπάνω, οι οποίες παρουσίαζαν το επιθυμητό και όχι το εφικτό.
Η Παροικιά παρουσιαζόταν σαν το Μόντε Κάρλο, τα βράχια εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας , δεκάδες θαλαμηγά σκάφη κοσμούσαν την γεμάτη πράσινο πλακόστρωτη παραλία μπροστά από την πάλαι ποτέ ΕΤ3 και οι κάτοικοι της Παροικιάς απολάμβαναν τον περίπατό τους ευτυχισμένοι .
Κάποιες από αυτές της εικονικές φωτογραφίες {όπως η παραπάνω) χρησιμοποήθηκαν στο προεκλογικό φυλλάδιο της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.    
Και με όλα αυτά και πολλά άλλα έγιναν οι εκλογές, η ΕΝΟΤΗΤΑ  κέρδισε, και μετά ξυπνήσαμε και είδαμε την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από την πλήρη εγκατάλειψη της Παροικιάς..
Το μόνο που άλλαξε είναι η πινακίδα της περιβόητης ΕΤ3 που το κτίριο της είχε γεμίσει ποντίκια έως την πρόσφατη αξιοποίησή του από το Δήμο για την στέγαση υπηρεσιών του.
Τα χρέη όμως έμειναν και σήμερα απαιτούν οι πιστωτές να πληρωθούν για την εργασία που τότε έκαναν!!!
Που χρησίμευσε όμως αυτή η κατά παραγγελία μελέτη?
Στην εκτέλεση έργων ή στην αναβάθμιση των υποδομών της πρωτεύουσας του νησιού?
Σε τίποτα από τα δύο παρά μόνο στην  στην έκδοση του προεκλογικού φυλλαδίου της ΕΝΟΤΗΤΑΣ?
Ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να απαντήσει άμεσα και να ενημερώσει την Παριανή κοινωνία, εάν υπάρχει μελέτη και εάν όχι, τα χρήματα  που απαιτούνται για τις φωτογραφίες και μόνον  να ζητηθούν από εκείνους που τις χρησιμοποίησαν για προεκλογικούς και μικροπολιτικούς σκοπούς.
Σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν πρέπει να πληρώσει αυτά τα χρήματα, προτιμότερο να τα αξιοποιήσει στις σχολικές δομές παρά να πληρώσει για ανύπαρκτες μελέτες.
Η νομική υπηρεσία του Δήμου πρέπει να παρουσιάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι αδύνατον μερικές πλασματικές φωτογραφίες να κοστίζουν 54.000 ευρώ,

αναρτήθηκε από Ηλία Κουντρομιχάλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες