Pages

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΕΝΤΑΞΗ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

                                                                                                                                     

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                        
                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το νησί της Πάρου σε μια αέναη τροχιά ανάπτυξης, με πέντε (5) νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 6.702.419 €

 Ο Δήμος Πάρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη πέντε (5) έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6.702.419 € στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου.
Τα έργα που εντάχθηκαν αναμένεται να βελτιώσουν τις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις, τις υποδομές ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Επίσης, θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή δυνατότητα και ανταγωνιστικότητα του νησιού της Πάρου, και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.
Την ένταξη των έργων ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι βασικά κριτήρια  για την επιλογή των προς χρηματοδότηση δράσεων των Δήμων ήταν ο ολοκληρωμένος και λειτουργικός χαρακτήρας και η ωριμότητα υλοποίησης των προτεινόμενων δράσεων, καθώς και η συμβολή των υπό ένταξη μελετών, έργων στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δήμων.

Σχετικά με τα έργα ο Δήμαρχος Πάρου δήλωσε, «Δουλεύουμε συστηματικά και μεθοδικά, με γνώμονα την αναπτυξιακή πορεία της Πάρου και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τα οικονομικά των Δήμων, η Πάρος με σημαντικά έργα υποδομής, με όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό, προχωράει μπροστά και τολμά να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.

Ευχαριστώ, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, τη ΔΕΥΑ Πάρου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την αμέριστη συμβολή τους στην ένταξη των έργων, με την εμπεριστατωμένη έρευνα και στοιχειοθέτηση των μελετών τους. Σύντομα αναμένουμε την ένταξη κι άλλων έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα του τόπου μας.»
Αναλυτικά, τα έργα που εντάχθηκαν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου είναι:
1.      Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στο Πίσω Λιβάδι, Προϋπολογισμός έργου  320.000 €,  Φορέας υλοποίησης : Δήμος Πάρου (Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ)
2.      Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του ΒΙΟ.ΚΑ Παροικίας Πάρου με σκοπό την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων και την αξιοποίησή τους για άρδευση χωρίς περιορισμούς, Προϋπολογισμός έργου  1.347.000 €, Φορέας υλοποίησης : ΔΕΥΑ Δήμου Πάρου (Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ)
3.      Έργα αποκατάστασης (βελτίωσης) της θωράκισης του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου του αλιευτικού καταφυγίου στο Πίσω Λιβάδι,  Προϋπολογισμός έργου 1.902.760 €, Φορέας υλοποίησης : Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου (Ε.Π.Αλιείας)
4.      Έργα ενίσχυσης του λιμενοβραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου Αμπελά, Προϋπολογισμός έργου 1.154.480 €, Φορέας υλοποίησης : Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου (ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ)
5.      Λιμενικά έργα προστασίας Αλιευτικού Καταφυγίου Νάουσας Πάρου, Προϋπολογισμός έργου  1.977.590 €, Φορέας υλοποίησης : Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου (Ε.Π.Αλιείας)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες