Pages

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΥΚΗΣ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

O παλιός βραχώδης μώλος, η εσωτερική του λεκάνη και η παράλια έκταση έως τον μώλο των ψαράδικων,θα διαμορφωθούν για την πρόσδεση σκαφών , καθώς επίσης και δύο νέοι εσωτρικοί μώλοι (όπως το σχέδιο).
ΝΕΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΛΥΚΗΣ

Στο νέο αλιευτικό καταφύγιο θα εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγω μηχανοκίνητα αλιευτικά, πλαστικά αλλά και ξύλινα παραδοσιακού τύπου, μήκους έως 25μ. περίπου.

Τα νέα κρηπιδώματα εσωτερικά του νέου προσήνεμου μόλου θα έχουν ωφέλιμα βάθη 3.50μ.

Τα παραλιακά κρηπιδώματα στα οποία εξυπηρετούνται σκάφη μήκους έως 12,0μ. θα έχουν ωφέλιμα βάθη 2.00μ.
Το έργο θα δώσει νέα πνοή και διάσταση σε όλη την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πάρου ενισχύοντας  σημαντικά τον θαλάσσιο τουρισμό  της περιοχής, αλλά το σημαντικότερο θα εξυπηρετήσει και τον μεγάλο αριθμό των κατοίκων της περιοχής  που είναι ιδιοκτήτες σκαφών.
Το συγκεκριμένο έργο είχε γίνει στο παρελθόν "το προεκλογικό παραμύθι" όλων των δημοτικών αρχών, οι οποίες έταζαν λίγους μήνες πριν τις εκλογές και μετά αδιαφορούσαν για την υλοποίησή του.
Για πρώτη φορά δημοτική αρχή προχωράει σε εξαγγελία ενός τόσου σημαντικού έργου και στην δημοσίευση τευχών δημοπράτησής του, στο μέσον της θητείας της και όχι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Το έργο θα γίνει κυρίως με ιδία χρηματοδότηση και αναζήτηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα, διότι δυστυχώς η Πάρος έχει εξαιρεθεί στο παρελθόν από το ΣΠΕΜ, για την χρηματοδότηση λιμενικών έργων μέσω ΕΣΠΑ.
Η χωρητικότητα του νέου λιμανιού θα έχει ως εξής:

σκάφη     έως 8   μέτρα            30
σκάφη     από 8   έως 12           42
σκάφη     από 12 έως 14           19
σκάφη     από 14  έως 18            4
σκάφη από     18  έως 20            4
μεγαλύτερα των 20μ.                  4
                     σύνολο              103






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες