Pages

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΝΤΡΟΠΗ!!! ΑΠΟ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ?

Σήμερα το πρωί στο ειρηνοδικείο Πάρου, εκδικάσθηκε μία υπόθεση στην οποία κατήγορος μηνυτής ήταν ο Δήμος Πάρου δια του τότε Δημάρχου Χρήστου Βλαχογιάννη και κατηγορούμενος ο ιδιώτης Γιάννης Τσοπάνης πρώην εκμεταλλευτής του τουριστικού καταφυγίου της Νάουσας.
Η υπόθεση αφορούσε καταστροφές τις οποίες είχε προκαλέσει ο Τσοπάνης σύμφωνα με την μήνυση του Δήμου, στο τουριστικό καταφύγιο το 2013, οι οποίες είχαν γίνει αντιληπτές από ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής, σε δέστρες, φωτιστικά σώματα κλπ.
Τότε ο Δήμαρχος είχε αντιδράσει άμεσα και υπέβαλε μήνυση στον Τσοπάνη, προασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου όπως είχε ηθική και νομική υποχρέωση.
Υπενθυμίζουμε ότι Δήμαρχος Πάρου τότε ήταν ο Χρήστος Βλαχογιάννης και πρόεδρος Λιμενικού ταμείου ο Στέφανος Γαβαλάς.
Σήμερα λοιπόν εκδικάστηκε η υπόθεση στην Πάρο και το περίεργο είναι ότι ο Δήμος με την σημερινή δημοτική αρχή δεν ήταν ενημερωμένος για την υπόθεση και δεν παρέστει  ο νομικός σύμβουλος του δήμου, προκειμένου προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου.
Ο μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο Χρήστος Βλαχογιάννης.
Μάρτυρας υπεράσπισης του ιδιώτη ήταν ο ....Στέφανος Γαβαλάς...που ήταν τότε πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου !!!
Σημειωτέον  ότι ο Γαβαλάς είναι μάρτυρας υπεράσπισης του Τσοπάνη για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων το 2016, της σημερινής δημοτικής αρχής κατά του Τσοπάνη, ο οποίος "έσυρε" ως μάρτυρα υπεράσπιση τον Γαβαλά ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Πάρου, (φωτό, ο Γαβαλάς δίνει κατάθεση υπέρ του Τσοπάνη υπό την πλήρη επιτήρησή του), από τον οποίο Δήμο ο Γαβαλάς , μισθοδοτείτο  σαν αιρετός εδώ και δεκαετίες.
Το περίεργο  στην σημερινή υπόθεση δεν είναι η παρουσία του Γαβαλά ως μάρτυρας υπεράσπισης, αυτό ήταν φυσικό και ολόκληρη η Παριανή κοινωνία γνωρίζει γιατί έγινε αυτό.
Το λυπηρό σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι ο Χρήστος Βλαχογιάννης ο πρώην δήμαρχος Πάρου και σημερινός επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου, στην σημερινή δίκη από μάρτυρας κατηγορίας μετατράπηκε σε μάρτυρα υπεράσπισης υπέρ των ενεργειών του ιδιώτη, τον οποίο ο ίδιος είχε μηνύσει.
Πρόκειται για μία πράξη η οποία δεν αρμόζει με το ήθος του Χρήστο Βλαχογιάννη που γνωρίζουμε και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τον λόγο, τον οποίο έγινε.
Είναι λυπηρό και απογοητευτικό, για την Πάρο, πρώην δημοτικοί άρχοντες για μικροπολιτικούς ή προσωπικούς λόγους να τάσσονται ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου.
Η Παριανή κοινωνία τους αξιολόγησε στις εκλογές του 2014 και του "τιμώρησε" πολιτικά.
Εδώ όμως δεν είναι θέμα πολιτικής.
Είναι θέμα ηθικής τάξης και διαφάνειας.
Και το θέμα δεν αφορά τον Γαβαλά και αυτός και εμείς γνωρίζουμε γιατί λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.
Αφορά τον Χρήστο Βλαχογιάννη, ο οποίος έχει υποχρέωση να δώσει κάποια εξήγηση , διότι το ξεκαθαρίζουμε, ο Χρήστος δεν πιστεύουμε ότι έχει σχέσεις με "υπόγειες διαδρομές".
Ο σημερινός Δήμαρχος πρέπει να αντιδράσει άμεσα, να αναζητήσει για ποιο λόγο δεν κλήθηκε ο Δήμος  και εάν κλήθηκε γιατί δεν εκπροσωπήθηκε από πολιτική αγωγή, καθώς επίσης να αναθέσει σε ορκωτό λογιστή τον οικονομικό έλεγχο των πεπραγμένων του Λιμενικού ταμείου  επί εποχής Γαβαλά και συγκεκριμένα, δαπάνες και εισπραχθέντα ή διαγραφέντα τέλη.
Ποιος ξέρει μπορεί "κάτι" να μην έχει γίνει σωστά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες